Friterede kyllingehjerter

Friterede kyllingehjerter

Da jeg valgte friteret mad som benspændet for marts måned, besluttede jeg samtidig, at jeg både ville lave forretter, hovedretter og desserter, hvor denne tilberedningsmetode bruges. Til forretter er det jo praktisk, hvis det er noget småt, der friteres, og af en eller anden grund kom jeg til at tænke på kyllingehjerter. De kan være lidt svære at få fat på, men jeg har fundet ud af, at slagteren hos den lokale basar har ret mange forskellige slags indmad, så her købte jeg en god portion kyllingehjerter – så er der også til andre sjove eksperimenter på et senere tidspunkt.

Men tilbage til de friterede kyllingehjerter. De kan serveres som snack/appetizer eller som decideret forret. Jeg vil foreslå 1-3 stk. per person.

Friterede kyllingehjerter

8 stk.

8 kyllingehjerter
1 æg, pisket
1½ dl rasp
½ l rapsolie
salt

Skyl hjerterne grundigt og skær det hvide bindevæv/fedt af. Dup hjerterne tørre og vend dem derefter i æg og dernæst i rasp. Hæld olien i en lille kasserolle og varm den op. Tjek om olien er varm nok ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik ned i olien. Når det begynder at boble omkring træstumpen, er olien klar. Put fire af hjerterne i olien og lad dem koge i 1-2 minutter, indtil de er gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem på en tallerken. Drys salt over og steg resten af hjerterne.

Servér dine friterede kyllingehjerter med aioli eller citronmayonnaise.

Note: Sprød lille lækker sag. Kyllingehjerter har en ret mild smag, så selvom du måske ikke normalt er til indmad, så kan de fleste ikke-vegetarer sagtens spise disse små hapsere (… især hvis de ikke ved, hvad det er… ahem…).4 thoughts on “Friterede kyllingehjerter”

  • Øv!! Jeg kom for sent til din blog… mine kyllingehjerter ligge lige nu og simre i en gryde, men… det er nu også godt.

    – Pia

    • Det lyder nu også godt! Men prøv gerne de friterede, næste gang du får fat i kyllingehjerter 🙂

  • Mums. Selvom jeg ikke er den store indmadsentusiast, elsker jeg altså kyllingehjerter.
    I vinterferien fik vi en kæmpe portion; blot sat på spyd og grillet let- SÅ godt!

    • Uha, det lyder også lækkert! Det kan være, jeg skal prøve det, når vi begynder at grille lidt mere de kommende måneder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *