August: Texansk mad

August: Texansk mad

Howdy folks – nu går turen til Texas! I denne måned vender jeg tilbage til the land of the free, da månedens benspænd er texansk mad. Jeg har tidligere haft et benspænd om amerikansk mad, men denne gang koncentrerer jeg mig om Texas… og så alligevel ikke. Texas er nemlig inspireret af flere madkulturer, herunder de mexicanske madtraditioner, og det er her, Tex-Mex er opstået. Nu holdt jeg mig helt fra Tex-Mex, da jeg havde mexicansk benspænd sidste år, men denne gang skal jeg nok tage en række retter med fra denne kategori.

Texas er også cowboyernes land og sandsynligvis den stat, hvor der spises mest oksekød. Det kan jo hurtigt blive en dyr måned, for i Texas skal bøfferne være store, og oksekød – især godt oksekød – er som bekendt dyrt her i Danmark. Heldigvis spiser texanerne også andet end kvæg. De har for eksempel en lang kystlinje, hvor de lokale spiser masser af fiske- og skaldyrsretter, og så er jeg også stødt på en lang række vildtretter. Der er knapt så mange retter lavet på svinekød og kylling, men jeg har dog fundet et par stykker, der ser ret interessante ud.

… og så skal vi jo ikke glemme en af de vigtigste redskaber i texansk madlavning – grillen! BBQ hænger uløseligt sammen med Texas, og da vi heldigvis købte en ny grill i foråret, som er rigtig god til langtidstilberedning, så skal den nok også komme i brug i denne måned.

Der vil selvfølgelig være retter, der kan være svære at lave helt autentiske, da vi ikke har adgang til de samme ingredienser her i Danmark, men sådan er det jo ofte med opskrifter fra andre kulturer. I flere af disse tilfælde vil jeg lave en fordansket udgave.

Se de texanske retter, jeg lavede denne måned23 thoughts on “August: Texansk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *