August: Texansk mad

TexasHowdy folks – nu går turen til Texas! I denne måned vender jeg tilbage til the land of the free, da månedens benspænd er texansk mad. Jeg har tidligere haft et benspænd om amerikansk mad, men denne gang koncentrerer jeg mig om Texas… og så alligevel ikke. Texas er nemlig inspireret af flere madkulturer, herunder de mexicanske madtraditioner, og det er her, Tex-Mex er opstået. Nu holdt jeg mig helt fra Tex-Mex, da jeg havde mexicansk benspænd sidste år, men denne gang skal jeg nok tage en række retter med fra denne kategori.

Texas er også cowboyernes land og sandsynligvis den stat, hvor der spises mest oksekød. Det kan jo hurtigt blive en dyr måned, for i Texas skal bøfferne være store, og oksekød – især godt oksekød – er som bekendt dyrt her i Danmark. Heldigvis spiser texanerne også andet end kvæg. De har for eksempel en lang kystlinje, hvor de lokale spiser masser af fiske- og skaldyrsretter, og så er jeg også stødt på en lang række vildtretter. Der er knapt så mange retter lavet på svinekød og kylling, men jeg har dog fundet et par stykker, der ser ret interessante ud.

… og så skal vi jo ikke glemme en af de vigtigste redskaber i texansk madlavning – grillen! BBQ hænger uløseligt sammen med Texas, og da vi heldigvis købte en ny grill i foråret, som er rigtig god til langtidstilberedning, så skal den nok også komme i brug i denne måned.

Der vil selvfølgelig være retter, der kan være svære at lave helt autentiske, da vi ikke har adgang til de samme ingredienser her i Danmark, men sådan er det jo ofte med opskrifter fra andre kulturer. I flere af disse tilfælde vil jeg lave en fordansket udgave.

Se de texanske retter, jeg lavede denne måned

23 thoughts on “August: Texansk mad

  • Det bliver megaskægt! Jeg har lavet en liste over retter, jeg vil prøve, at jeg kan blogge om det resten af året! Det bliver svært at begrænse sig 🙂

  • Hehehe! Se, det kunne være interessant! Jeg ved dog ikke, om jeg kan skaffe ingredienserne, men det kan være, jeg skal spørge den lokale slagter 😉

 1. <ooohhh, så er det bare om at komme forbi Chilihouse og få nogle gode sovser med til grillen og hvad ellers. Hos os er vi særdeles glade for den røgede udgave :p

  Har du tjekket Jamie Olivers Amerika-kogebog? Der er en del forskellige texas-inspireret mad nemlig 🙂

  • Jeg havde egentlig tænkt mig at bestille nogle forskellige tørrede chilier fra Chilihouse, men jeg kunne ikke finde mit yndlingsmærke på deres hjemmeside, så nu bestiller jeg nok direkte fra producenten. Chipotle har jeg dog i forvejen – sådan en dåse holder til mange retter 😀

   Jep, jeg kiggede i Amerika-kogebogen, men jeg synes desværre ikke, der var så meget spændende – de mest relevante retter har jeg også i mine Texas-kogebøger 🙂

 2. Pingback: Huevos rancheros | Piskeriset på eventyr

 3. Pingback: Steaks med BBQ-rub samt konfettisalat | Piskeriset på eventyr

 4. Pingback: Texas BBQ Ribs | Piskeriset på eventyr

 5. Pingback: Mørk chokoladeis med peanuts | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Stegte kammuslinger med appelsinsauce | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Fried pickles – friturestegte syltede agurker | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Texas Brisket – i dansk fortolkning | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Funnel cakes | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: King Ranch Casserole – texansk lasagne | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Cowboystuvning | Piskeriset på eventyr

 12. Pingback: Kyllingesalat med pekannødder - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 13. Pingback: Texansk søndagssteg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 14. Pingback: Creamed corn og kraftig bønnemos - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 15. Pingback: Marts: Friteret - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 16. Pingback: Friturestegt smør - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *