Mørk chokoladeis med peanuts

Mørk chokoladeis med peanuts

Jeg holder lige en lille pause fra Texas-benspændet for at vise en skøn, kraftig mørk chokoladeis, som jeg lavede tidligere på sommeren, da vi lavede pizzaer på grillen sammen med nevøerne og deres forældre. Udover en mørk chokoladeis kom der også jordbæris og blåbæris på bordet.

Mørk chokoladeos minder en del om den mælkechokoladeis, som jeg også har lavet. I den mørke udgave har jeg dog brugt 70% chokolade – brug din yndlingschokolade til det. Jeg ville gerne have brugt Valhrona, men jeg var løbet tør, så isen blev lavet på en masse chokoladerester, hvilket gav isen en lidt funky smag, da der var en rest kanel-chokolade med i blandingen 🙂  De saltede peanuts giver et rigtig lækkert touch til isen, da saltet er med til at bryde den fede chokoladesmag.

Mørk chokoladeis med peanuts

300 g god mørk chokolade
2 dl fløde
2½ dl mælk – jeg brugte minimælk
1½-2 dl rørsukker
1-1½ dl saltede peanuts, hakkede

Hak chokoladen og hæld den i en tykbundet kasserolle sammen med fløde og sukker. Varm det langsomt op. Når chokoladen er smeltet, tager du kasserollen af komfuret og rører mælken i lidt efter lidt. Stil chokolademassen i køleskabet. Når den er kølet helt ned, kører du chokolademassen på en ismaskine. Lige inden, at den er helt færdig, tilsætter du de hakkede peanuts. Mørk chokoladeis skal serveres med det samme eller sættes i fryseren.

Note: Min udgave af mørk chokoladeis er en dejlig kombination af chokolade og peanuts, hvor de salte nødder supplerer den mørke chokolade rigtig godt. En god, solid is med masser af smag.4 thoughts on “Mørk chokoladeis med peanuts”

    • Jamen det var da så lidt. Jeg er ikke selv så meget til smagen fra kondenseret mælk (med mindre det er i karameller), så jeg laver altid is uden 🙂

  • Mmmh! Er ikke altid så vild med chokoladeis, da jeg ikke er til lys chokolade, så det der er jo drømmen. Og peanuts/peanutbutter er jo altid godt.
    Tror den matcher sort, sort kaffe perfekt.

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *