blåbæris, is, dessert, blåbær, rørsukker, flødeI søndags var vi til vennekomsammen, og her medbragte gemalen og jeg en vandmelonskål samt fire forskellige hjemmelavede is. Her kommer de første to slags is – blåbæris og hindbæris – der begge lavet på sommerbær (både fra egen have og fra frost). De er superenkle at lave og har en dejlig tydelig bærsmag.

Blåbæris

4 dl blåbær
½ dl vand
1½ dl rørsukker
4 dl fløde

Hæld blåbær, vand og rørsukker i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i 5-10 minutter, inden du tager kasserollen af komfuret. Lad det køle lidt af, inden du blender det sammen med fløde. Stil blandingen i køleskabet, indtil den er kølet helt af og kør den derefter på en ismaskine.

Note: Denne blåbæris er både smuk og har en mild og lækker bærsmag. En ret populær is til arrangementet.

hindbæris, is, dessert, hindbær, rørsukker, flødeHindbæris

4 dl hindbær
1½ dl rørsukker
3½ dl fløde

Hæld hindbær og rørsukker i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i 5-10 minutter, inden du tager kasserollen af komfuret. Lad det køle lidt af, inden du blender det sammen med fløde. Stil blandingen i køleskabet, indtil den er kølet helt af og kør den derefter på en ismaskine.

Note: Frisk hindbæris med tydelig hindbærsmag. Den har en god syrligsød smag, sådan som jeg synes, at hindbæris skal have. Hvis du vil have en meget sød is, tilføjer du blot ½-1 dl rørsukker.