brombærmarmelade, marmelade, brombær, syltning, rørsukker, stjerneanisBrombærmarmelade er en rigtig klassiker fra min barndom – eller rettere brombærsyltetøj er, for mine forældre foretrak at lave tyndtflydende syltetøj med store bær i. Nu hvor jeg selv sylter, vil jeg hellere lave en marmelade, da det har en tykkere konsistens. Men det er lidt svært at skelne mellem de to definitioner, for i dag er forskellen mellem syltetøj og marmelade udvisket, så det er ok for mig, hvis du kalder dette for brombærsyltetøj.

Jeg har lavet en lidt mere funky udgave end den traditionelle brombærmarmelade, jeg fik som barn, eftersom jeg også tilsatte stjerneanis – en af mine yndlingskrydderier når det gælder syltning.

Brombærmarmelade

150 g brombær
120 g rørsukker
2 spsk vand
½ stjerneanis

Hæld alle ingredienser i en gryde og varme det op. Lad det simre i 15-25 minutter (eller længere tid, hvis bærrene skal falde endnu mere fra hinanden), inden du hælder din brombærmarmelade på et skoldet glas. Husk at fiske stjerneanissen op, inden du lukker glasset.

Note: God kraftig brombærmarmelade, der får et dejligt twist af stjerneanissen. Hvis du ikke bryder dig om stjerneanis og foretrækker en ‘ren’ brombærmarmelade, udelader du selvfølgelig blot dette krydderi.