Hjemmelavet tyttebærgelé

Hjemmelavet tyttebærgelé

Tyttebærgelé er oplagt at lave i forbindelse med mit gelé-benspænd – også selvom det faktisk ikke var min førsteprioritet. Jeg havde oprindeligt planer om at lave ribsgelé, men da jeg var udgået for ribs og ikke kunne finde det i supermarkedet, købte jeg i stedet nogle frosne tyttebær, for ligesom ribs er de ikke specielt søde, og så har de samtidig en smuk rød farve. Perfekt til julebordet!

Tyttebærgelé

1 glas

100 g tyttebær
1½ dl rørsukker
2 dl vand
2 blade husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Hæld de øvrige ingredienser i en kasserolle og varm det op. Lad det småsimre i ca. 10 minutter og husk at røre det flere gange undervejs. Hæld det gennem en si og smelt derefter husblassen i den røde tyttebærsaft. Rør grundigt rundt i det, inden du hælder det på et skoldet glas. Sæt det i køleskabet i nogle timer, og vupti – så har du et glas hjemmelavet tyttebærgelé.

Note: En mild og semisød tyttebærgelé med let syrlighed og en virkelig flot julerød farve. Servér den gerne som tilbehør til kødretter – især andesteg vil den være god til.2 thoughts on “Hjemmelavet tyttebærgelé”

  • Jeg stemmer for noget med hjemmelavede vingummier som eksperiment i dette tema 😀
    Har iøvrigt forsøgt at lege restaurantanmelder ala Frk Piske idag på bloggen, men måtte give fortabt – kan hvertfald ikke fange stemning og smage med ord som du, trods massiv læsning af din blog i årevis :p Men hey, så kan man så meget andet. Og godt var det hvertfald.

    Håber du har haft en dejlig adventssøndag.

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *