Majsis med sukrede popcorn

majsis, majs-is, majs, is, dessert, fløde, rørsukker, sukkersirup, smør, popcorn, mælkJaja – jeg kan jo ikke have et græskar- og majsbenspænd uden at lave nogle desserter, så nu kommer den første – nemlig majsis! Jeg havde en fiks idé om, at man bør kunne bruge den søde smag, majs har, i en dessert, og så fik jeg lyst til at eksperimentere med en majsis. Resultatet blev bedre, end jeg turde håbe på. Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig og kombinerede min majsis med sukrede popcorn. Jeg havde oprindeligt planlagt at lave karamelliserede popcorn, men da jeg kun skulle lave til gemalen og jeg, sprang jeg over, hvor gærdet var væltet og kombinerede i stedet popcornene med lidt ahornsirup og salt.

Majsis
ca. 4 personer

2 store søde majskolber
2 spsk smør
1½ dl mælk – jeg brugte minimælk
1½ dl fløde
1-1½ dl sukkersirup
lidt salt

Pynt:
Karamelliserede popcorn eller popcorn med et skvæt ahornsirup samt et lille drys salt

Skær majskernerne af kolberne og steg kernerne ved mediumvarme i smør, indtil majskernerne bliver møre og søde. Hæld majskernerne i en blender sammen med mælken og blend det til en ensartet masse. Lad det stå i ti minutter og pres derefter massen gennem en si, så majssaften drypper ned i en skål. Rør fløde og sukkersirup i majssaften og smag til med et lille knips salt. Kør din majsis på en ismaskine. Spis den med det samme eller put din majsis i fryseren – vær opmærksom på, at den smager af mest de første 1-2 døgn, så spis den så frisklavet som muligt.

Note: Denne majsis har en god sødme og en fin smag af majs. Det er vigtigt, at du bruger gode, søde majskolber, så isen får masser af smag. Derudover bør du også huske at smage din majsis til med salt, ligesom isen fungerer rigtig godt sammen med salte popcorn, da saltet tager toppen af sødmen og fedmen i isen.

majsis, majs-is, majs, is, dessert, fløde, rørsukker, sukkersirup, smør, popcorn, mælk

8 thoughts on “Majsis med sukrede popcorn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *