Peach Cobbler – ferskencrumble
Der kom også dessert på bordet, da vi havde besøg tidligere på ugen. Udover røget kalvemørbrad serverede jeg også ferskencrumble for vores gæst i anledning af månedens benspænd.
Jeg researchede lidt på, hvad der er de mest typiske texanske desserter, og de to desserter, jeg oftest stødte på, var Peach Cobbler og Pecan Pie. Peach Cobbler, dvs. ferskencrumble, er en enkel dessert, som minder meget om crumble-kager, der er ret populære her i Danmark. Crumble-kager består af frugt, som vendes i sukker og evt. krydderier og lægges i et fad, inden de dækkes af en tør, sukkerholdig smuldredej og derpå bages i ovnen. Se for eksempel denne æblekage.
Peach Cobbler er dog lidt anderledes, da kagedejen her er en fast dej med bagepulver i. Kagedejslaget bliver derfor tykkere og mere luftigt.
Jeg fandt inspiration hos Allrecipes men justerede opskriften lidt. Ligesom ved pekannøddetærten skruede jeg ned for sukkermængden, da jeg lavede denne ferskencrumble. Hvis du har en ret sød tand, så brug evt. et par ekstra spiseskefulde, men jeg synes nu, at denne mængde var meget passende. Til gengæld skruede jeg op for kanelmængden og udelod majsstivelse.
Peach Cobbler – ferskencrumble
3 personer
4 modne ferskner
2 spsk mørk farin
1 tsk kanel
lidt muskatnød
Kagedej:
1 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk rørsukker
½ tsk kanel
lidt salt
3-4 spsk koldt smør
vand
Derudover: 1-2 spsk rørsukker
Fjern først skrællen på de fire ferskner. Bring en stor gryde vand i kog og put de fire ferskner ned i det varme vand. Tag dem op igen efter et minut og skyl dem i koldt vand, inden du forsigtigt trækker skrællen af fersknerne.
Skær fersknerne i tynde både og vend dem i kanel, mørk farin og en lille smule muskatnød. Læg dem i et lille smørsmurt fad på 12 x 17 cm og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.
Mens fersknerne er i ovnen, rører du kagedejen sammen. Bland hvedemel, bagepulver, rørsukker, kanel og en smule salt sammen, inden du gnider smørret ud i melblandingen. Hæld en lille smule vand i – kun lige nok til, at du kan samle dejen til en fast men blød kugle.
Tag din ferskencrumble ud af ovnen og fordel kagedejen ud over dem ved at plukke små klumper af dejkuglen, som du lægger oven på de bagte ferskner. Slut af med at dysse lidt rørsukker ud over.
Bag kagen ved 220 grader i 25-30 minutter, indtil kagen er gylden og sprød oven på toppen.
Servér din ferskencrumble som den er – eller evt. kombineret med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Uhm, skøn fornyelse at bruge fersken til en crumble 🙂
Ja, det er en fin ‘fornyelse’ i forhold til de versioner, vi normalt ser her i Danmark 🙂
man bliver jo helt lækker sulten! men hold nu op en fantastisk blog, følger nu trofast med på bloglovin 🙂
//N.K.L
http://www.nkl-fashion.dk
Tusind tak! ♥
Fadet blev også ryddet helt den aften 😉
Har også lige lavet den – tak for inspiration!
Selv tak 🙂