æblekage, kage, dessert, æbler, rørsukker, rosiner, kanel, hvedemel, smør, mandlerAaah… det har været en dejlig dag! Vi har måske løst et problem på mit arbejde, som har irriteret mig i længere tid, og det føles, som om flere tunge sten er fjernet fra mine skuldre! Jeg krydser fingre for, at det virkelig er sandt.

Efter arbejdstid susede jeg hurtigt i supermarkedet og købte et par ting, inden jeg skulle hjem til svigerforældrene for at klargøre det sidste af aftensmaden. Jeg fik blandt andet købt Amos ‘Den store bagebog 2’, som jeg kun havde bemærket eksistensen af, fordi jeg tilfældigvis havde læst om den et sted på nettet. Ved første øjekast så den ikke sååå spændende ud, men jeg købte den for en sikkerheds skyld. Jeg blev dog glædeligt overrasket, da jeg bladrede den igennem efter aftensmaden – der er helt sikkert nogle opskrifter, der skal afprøves, og den er helt bestemt prisen værd!

Men tilbage til selve madlavningen. Jeg lavede en frisk salat af romainesalat, små agurkestykker og bønnespirer, og så lavede gemalen og jeg en æblekage til dessert. Faktisk æblekagen. Opskriften fandt gemalen til mig for flere år siden på nettet, og det er lidt af en heltegerning, eftersom han normalt ikke kan lide varm frugt. Men – denne går an, og den er dejlig let og hurtig at lave og smager skønt! Jeg foretrækker at spise den med kold flødeskum til, og sådan fik vi den også her til aften.

Æblekage
5-6 personer

1 kg æbler
125 g sukker
50 g rosiner
1 spsk kanel

Dej:
125 g mel
125 g smør
125 g sukker
evt. 50 g mandler eller hasselnøddekerner

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg dem i et ovnfast fad. Kom sukker, rosiner og kanel mellem. Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker og hakkede mandler eller nøddekerner. Det skal ikke samles. Fordel den grynede masse over æblerne. Bag ved 200 grader i 30 minutter.

Servér med iskold flødeskum, cremefraiche, eller is.