Lækker let æblekage

Lækker let æblekage

Her får du opskriften på en let æblekage, du sagtens kan flikke sammen på en travl hverdagsaften. Og det var der plads til i dag, hvor aftensmaden bestod af en frisk og lækker salat. Så må man godt få lidt dessert, ikk’?

Denne æblekage fandt gemalen opskriften på nettet for flere år siden, og det viste sig, at han godt kunne lide kagen. Det er lidt af en heltegerning, eftersom han normalt ikke kan lide varm frugt. Men – denne går an, og den er dejlig let og hurtig at lave og smager skønt! Jeg foretrækker at spise den med kold flødeskum til, og sådan fik vi den også her til aften.

Let æblekage

6 personer

1 kg æbler
125 g rørsukker
50 g rosiner
1 spsk kanel

Dej:
125 g mel
125 g smør
125 g sukker
50 g hasselnøddekerner

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg dem i et ovnfast fad. Kom sukker, rosiner og kanel mellem. Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker og hakkede mandler eller nøddekerner. Det skal ikke samles. Fordel den grynede masse over æblerne. Bag ved 200 grader i 30 minutter.

Servér med iskold flødeskum, cremefraiche, eller is.

Note: Det er vitterlig en let æblekage at lave, så selvom jeg er fan af at lave desserten, inden gæsterne ankommer, så har jeg flere gange lavet denne i løbet af aftenen, mens de øvrige retter er blevet serveret.12 thoughts on “Lækker let æblekage”

 • Vibeke – ja, den er dejlig enkel, og jeg kan også godt lide dejlaget ovenpå, der kan 'knase' lidt. Jeg har udeladt rosiner et par enkelte gange, jeg har lavet det, eftersom gemalen ikke er så vild med varme rosiner, men jeg synes nu, den er bedst med dem i 🙂

 • MissMuffin – vi har adgang til rigtig mange æbler i år, så det er bare med at få dem brugt, og så kom jeg heldigvis i tanke om denne opskrift, som kan trylles ud af ærmet på ingen tid! Jeg tror såmænd også, at den kan laves i en version, hvor æblerne ikke skal skrælles, og så kan det jo næsten ikke være lettere 🙂

  Creme fraiche er også godt til!

 • Mette Lykke – jamen det var da så lidt 🙂

  Det er et rigtig godt æbleår i år, og selv vores lille bitte æbletræ i haven bugner med æbler! Jeg tror, jeg skal lave nogle flere æbleretter den kommende tid…

 • Uhm, din æblekage lyder dejlig! Den minder en del om den, vi bruger fra NESA's opskriftsbog – der er dog mandlerne et must og vi sætter den i en kold ovn, tænder og slukker efter ½ time for at udnytte eftervarmen.
  Det lyder rigtig spændende med Amos 'Den store bagebog 2'!

  Dejlig dag til dig!

 • Madame – vi var så klimavenlige i går, at vi først lunede kyllingeretten, satte derefter æblekagen ind og lod så den nøjes med 20 minutter, inden vi slukkede varmen og lod kagen tage noget af eftervarmen i stedet. Det lå godt i tråd med, at vi bagefter sad og læste i 'Klimakogebogen', som jeg tror, jeg vil anskaffe mig på et tidspunkt.

  Tak og i lige måde! 🙂

 • Det lyder meget som den jeg plejer at lave, den er SÅ lækker. Det er også den eneste jeg kan få min kæreste til at spise 🙂

  Jeg har også læst om den bagebog, men er ikke stødt på den, hvor købte du den? Måske jeg skulle se om jeg kan få fat på den…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *