Lækker, let æblekage

æblekage, kage, dessert, æbler, rørsukker, rosiner, kanel, hvedemel, smør, mandlerAaah… det har været en dejlig dag! Vi har måske løst et problem på mit arbejde, som har irriteret mig i længere tid, og det føles, som om flere tunge sten er fjernet fra mine skuldre! Jeg krydser fingre for, at det virkelig er sandt.

Efter arbejdstid susede jeg hurtigt i supermarkedet og købte et par ting, inden jeg skulle hjem til svigerforældrene for at klargøre det sidste af aftensmaden. Jeg fik blandt andet købt Amos ‘Den store bagebog 2’, som jeg kun havde bemærket eksistensen af, fordi jeg tilfældigvis havde læst om den et sted på nettet. Ved første øjekast så den ikke sååå spændende ud, men jeg købte den for en sikkerheds skyld. Jeg blev dog glædeligt overrasket, da jeg bladrede den igennem efter aftensmaden – der er helt sikkert nogle opskrifter, der skal afprøves, og den er helt bestemt prisen værd!

Men tilbage til selve madlavningen. Jeg lavede en frisk salat af romainesalat, små agurkestykker og bønnespirer, og så lavede gemalen og jeg en æblekage til dessert. Faktisk æblekagen. Opskriften fandt gemalen til mig for flere år siden på nettet, og det er lidt af en heltegerning, eftersom han normalt ikke kan lide varm frugt. Men – denne går an, og den er dejlig let og hurtig at lave og smager skønt! Jeg foretrækker at spise den med kold flødeskum til, og sådan fik vi den også her til aften.

Æblekage
5-6 personer

1 kg æbler
125 g sukker
50 g rosiner
1 spsk kanel

Dej:
125 g mel
125 g smør
125 g sukker
evt. 50 g mandler eller hasselnøddekerner

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg dem i et ovnfast fad. Kom sukker, rosiner og kanel mellem. Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker og hakkede mandler eller nøddekerner. Det skal ikke samles. Fordel den grynede masse over æblerne. Bag ved 200 grader i 30 minutter.

Servér med iskold flødeskum, cremefraiche, eller is.12 thoughts on “Lækker, let æblekage”

 • Vibeke – ja, den er dejlig enkel, og jeg kan også godt lide dejlaget ovenpå, der kan 'knase' lidt. Jeg har udeladt rosiner et par enkelte gange, jeg har lavet det, eftersom gemalen ikke er så vild med varme rosiner, men jeg synes nu, den er bedst med dem i 🙂

 • MissMuffin – vi har adgang til rigtig mange æbler i år, så det er bare med at få dem brugt, og så kom jeg heldigvis i tanke om denne opskrift, som kan trylles ud af ærmet på ingen tid! Jeg tror såmænd også, at den kan laves i en version, hvor æblerne ikke skal skrælles, og så kan det jo næsten ikke være lettere 🙂

  Creme fraiche er også godt til!

 • Mette Lykke – jamen det var da så lidt 🙂

  Det er et rigtig godt æbleår i år, og selv vores lille bitte æbletræ i haven bugner med æbler! Jeg tror, jeg skal lave nogle flere æbleretter den kommende tid…

 • Uhm, din æblekage lyder dejlig! Den minder en del om den, vi bruger fra NESA's opskriftsbog – der er dog mandlerne et must og vi sætter den i en kold ovn, tænder og slukker efter ½ time for at udnytte eftervarmen.
  Det lyder rigtig spændende med Amos 'Den store bagebog 2'!

  Dejlig dag til dig!

 • Madame – vi var så klimavenlige i går, at vi først lunede kyllingeretten, satte derefter æblekagen ind og lod så den nøjes med 20 minutter, inden vi slukkede varmen og lod kagen tage noget af eftervarmen i stedet. Det lå godt i tråd med, at vi bagefter sad og læste i 'Klimakogebogen', som jeg tror, jeg vil anskaffe mig på et tidspunkt.

  Tak og i lige måde! 🙂

 • Det lyder meget som den jeg plejer at lave, den er SÅ lækker. Det er også den eneste jeg kan få min kæreste til at spise 🙂

  Jeg har også læst om den bagebog, men er ikke stødt på den, hvor købte du den? Måske jeg skulle se om jeg kan få fat på den…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.