Pærechutney med sennepsfrø og peberrod

Pærechutney med sennepsfrø og peberrod

Jeg købte en pose pærer på tilbud den anden dag, og de blev hurtigere modne, end jeg havde forventet, så pludselig blev der behov for at lave en portion pærechutney. Efter en hurtig søgning på nettet fald jeg over en opskrift på pærechutney på DR’s hjemmeside, som jeg tog udgangspunkt i.

Pærechutney med sennepsfrø og peberrod

2 løg
lidt olie
1 kg pærer
3 dl æblecidereddike
400-500 g rørsukker
100 gr soltørrede tranebær
4 spsk sennepsfrø
en stang friskrevet peberrod

Løgene skrælles og skæres i tynde både som sauteres i olien, til de bliver klare og gennemsigtige. Pærerne skrælles, renses for kerner og skæres i både og smides i gryden til løgene. Når det hele er varmet godt op tilsættes eddike, sukker, tranebær og sennepsfrø. Det hele koger, til det begynder at tykne og blive chutneyagtigt i konsistensen. Imens chutneyen koger rives peberroden helt fint. Når chutneyen er kogt færdig, fjernes den fra blusset og køler lidt af før peberroden tilsættes. Chutneyen røres godt igennem og kommes på skoldede atamonskyllede glas, som lukkes til med det samme.

Note: Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg fik brugt nok peberrod, da jeg kun havde noget færdigrevet, som jeg så brugte. Det gav chutneyen en lidt mildere smag, end jeg havde forventet, så en anden gang bruger jeg friskreven peberrod.8 thoughts on “Pærechutney med sennepsfrø og peberrod”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *