Pecan Pie – pekannøddetærte

pecan pie, pekannøddetærte, tærte, desserttærte, kage, dessert, pekannødder, smør, hvedemel, bagepulver, mørk farin, rørsukker, æg, nøddetærte, mørk sirup, vaniljeekstrakt, vaniljeVores søndagsgæster blev ikke kun udsat for 7 Layered Dip og sliders med pulled pork og peanutbutter-coleslaw – desserten skulle selvfølgelig også være texansk i anledning af månedens benspænd.

Pecan pie – eller pekannøddetærte på dansk – er i mine øjne en af de mest amerikanske desserter, der findes, og den er stærkt repræsenteret i Texas, hvor de har mange pekannødder. Nu er nødder generelt dyre i Danmark, og pekannødder er desværre ingen undtagelse. De fleste supermarkeder har dem, men har du en grønthandler i nærheden, så tjek om du ikke kan gøre et godt køb der.

Jeg fandt inspirationen til denne pekannøddetærte ved at kigge hos Food & Wine. Amerikanere har jo en lidt sødere tand, end hvad vi er vant til i Danmark, så jeg skruede ned for sukkermængderne i tærten. Men det er generelt en sød pekannøddetærte, så den bliver nærmest konfektagtig, når den er afkølet. Jeg lavede en lidt mindre portion dej, da jeg ikke ville have en nær så bred kant på tærten, og så droppede jeg forbagningen af tærtebunden.

Pecan pie – pekannøddetærte
8-12 personer

Tærtedej:

3½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 spsk rørsukker
½ tsk salt
125 g koldt smør
lidt vand

Tærtefyld:
150-160 g pekannødder
175 g smør
200 g mørk farin
100 g rørsukker
1 dl lys eller mørk sirup
2 spsk hvedemel
1 tsk vaniljeekstrakt eller kornene fra en vaniljestang
½ tsk salt
4 æg

Rør mel, sukker og salt sammen i en skål sammen med bagepulveret. Skær det kolde smør i små tern og gnid smørret ind i melblandingen, indtil det er jævnt fordelt. Tilsæt lidt vand – kun lige akkurat nok til, at du kan samle melblandingen til en dej. Rul dejen ud og læg den i et ildfast tærtefad, der er ca. 26-28 cm i diameter. Prik dejen gentagne gange med en gaffel og stil derefter fadet i fryseren i en halv times tid.

Mens dejen er i fryseren, laver du tærtefyldet. Rist pekannødderne på en tør pande, indtil de får farve. Lad dem køle af. Hæld smør, mørk farin, sukker, sirup, hvedemel, vanilje og salt i en gryde og varm det op. Lad det simre et par minutter og tag derefter gryden af varmen. Lad det køle af i 5-10 minutter.

Pisk æggene luftige og tilsæt lidt efter lidt den lune sukkermasse. Tag tærtefadet ud af fryseren og fordel pekannødderne ud over bunden. Hæld sukkermassen ud over og stil derefter fadet i ovnen ved 175 grader. Lad din pekannøddetærte bage i ca. 45 minutter.

Lad din pekannøddetærte køle helt af, inden du serverer den med en klat flødeskum – eller evt. creme fraiche, for kagen er ret sød.

pecan pie, pekannøddetærte, tærte, desserttærte, kage, dessert, pekannødder, smør, hvedemel, bagepulver, mørk farin, rørsukker, æg, nøddetærte, mørk sirup, vaniljeekstrakt, vanilje

11 thoughts on “Pecan Pie – pekannøddetærte

  1. Elsker pecan pie men som du siger laver jeg den ikke så ofte pga prisen på nødderne. Kan også godt anbefale hummingbirds opskrift.

  2. Pingback: Peach Cobbler – ferskencrumble | Piskeriset på eventyr

    • Nej ikke bagte – kun selve tærtedejen. Jeg spekulerer dog på, om ikke man kan ‘halvbage’ en dej – altså bage den i 10-15 minutter og derefter fryse den ned, så den ikke er helt gennembagt, men godt kan tåle at blive tøet op, fyldt og bagt videre.

      • Ja okay… Det er citrontærter, så jeg er også i tvivl om ikke cremen der vil blive grynet… Jeg må vist nøjes m at bage dem dagen før bare. Bunden kunne sikkert også blive blød efter optøning…

        Tak for svar!!! 🙂

  3. Pingback: Warpigs - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *