Nussecken – tyske nøddekager

Nussecken – tyske nøddekager

Nussecken er ikke bare et skønt navn til en kage – det er også en pæn syndig hasselnøddekage, hvor hjørnerne er dyppet i chokolade. Og kagen er faktisk ganske tæt på konfekt, så lav endelig små stykker, når du skærer den ud.

Jeg hentede inspiration i en opskrift på Nussecken fra Backen Mach Glücklich, men jeg har justeret nogle ting. Jeg syntes blandt andet, at nøddelaget var lige lovlig løst, så her har jeg skruet op for selve sirupsmassen.

Dette bliver i øvrigt også min sidste opskrift i forbindelse med mit tyske kager-benspænd. Men bare rolig – benspændet i december minder en hel del om det… 😉

Nussecken

Bund:
60 g koldt smør
50 g rørsukker
½ tsk vaniljepulver
et knips salt
1 æg
2½ dl hvedemel
1tsk bagepulver
1-2 spsk vand

Fyld:
ca. 3 spsk abrikosmarmelade – kvædemarmelade kan også bruges
150 g smør
75 g mørk farin
3 spsk honning
½ tsk vaniljepulver
3 spsk vand
200 g blandede nødder (gerne mandler og hasselnødder), der finthakkes
100 g mørk chokolade, hakket

Rør sukker, vanilje, salt, hvedemel og bagepulver sammen. Gnid smørret ud i det og tilsæt så ægget. Ælt det sammen og tilføj lidt vand, indtil du kan samle dejen. Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud, så den er ca. ½ cm tyk og gerne, så den har så lige kanter som muligt. Flyt dejen over på en bagepapirbeklædt bageplade og smør marmelade på den. Den skal bare have et tyndt lag.

Smelt smørret i en gryde og rør farin, vanilje, honning og vand i. Rør godt rundt, indtil farinen er opløst. Tag derefter gryden af og rør de hakkede nødder i. Lad nøddemassen hvile et øjeblik, inden du spreder den ud over dejen.

Bag dine Nussecken i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad det køle lidt af, inden du skærer dem i mindre trekanter og lad dem så blive kolde, inden du dypper spidserne på kagerne i smeltet chokolade.

Note: Nussecken er som sagt så kompakte, at de nærmest må betragtes som konfekt. Men nøj de smager godt, så er du til nødder og chokolade, så er Nussecken bestemt noget for dig.

OBS – kagerne bliver endnu bedre af at stå en dag og ‘trække’. De kan nemlig godt være en anelse tørre på førstedagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.