Fried pickles – friturestegte syltede agurker

fried pickles, friturestegte syltede agurker, syltede agurker, hvedemel, cayennepeber, bagepulver, rapsolie, mayonnaise, chilipulver, chili, ketchup, snackSyntes du, at de friturestegte avokadoer var en sær opfindelse? Well, det er ingenting i forhold til fried pickles aka friturestegte syltede agurker!

Da jeg researchede på denne måneds benspænd, texansk mad, læste jeg en del om friturestegt mad, da dette er ret populært i sydstaterne. Texas er ikke specielt kendt for det, men selvfølgelig har de også deres andel af retter, der er tilberedt i ‘ønskebrønden’, og jeg er stødt på de særeste ting, man kan friturestege, da jeg læste om sydstatsmad. En af de retter, jeg virkelig undrede mig over, var fried pickles. En amerikansk bekendt sagde dog, at det smager godt, og så måtte jeg naturligvis prøve det. De kom derfor på bordet her til aften, da vi havde gæster. Jeg lavede en ret lille portion fried pickles, da der også var både drink, hovedret og dessert, så du kan evt. overveje at lave en større portion, hvis du vil prøve at lave det.

Inspirationen til disse fried pickles har jeg fra bloggen Texas Road House at Home, men jeg justerede lidt på mængderne samt ændrede på dippen, der følger med agurkerne.

Fried pickles & dip
2-4 personer

16 skiveskårne syltede agurker (de rillede fra Beavais er gode)
0,75 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk sukker
½ tsk cayennepeber

rapsolie til stegning

Dip:
1 spsk god mayonnaise – helst Hellmann’s
½ spsk Heinz ketchup
1 tsk æblecidereddike
½-1 tsk chilipulver fra supermarkedet
salt
evt. friskrevet peberrod

Lad agurkeskiverne dryppe af. Bland hvedemel, bagepulver, salt, sukker og caynnepeber og vend derefter agurkeskiverne i melblandingen. Sørg for, at skiverne er helt dækkede. Varm rapsolien op i en lille kasserolle. Tjek om den er varm nok ved at stikke den ene ende af en tændstik (den uden svovl) ned i olien. Hvis der straks kommer små bobler omkring tændstikken, så er olien klar. Steg 4-5 agurkeskiver ad gangen og tag dem op af kasserollen, så snart de bliver gyldne. Læg de fried pickles til afdrypning på køkkenrulle.

Rør ingredienserne til dippen sammen. Smag til med ekstra chilipulver, eddike og salt.

Note: Denne snack overraskede positivt. Gæsterne kunne godt lide de fried pickles, og jeg synes egentlig, at kombinationen af det syltede, den fede friture og den cremede dip fungerede fint sammen. Det er ikke noget, man skal spise meget af – det er det simpelthen for tungt og kalorieholdigt til – men fried pickles vil være godt som en skør appetizer eller sjovt indslag til festen.

fried pickles, friturestegte syltede agurker, syltede agurker, hvedemel, cayennepeber, bagepulver, rapsolie, mayonnaise, chilipulver, chili, ketchup, snack

6 thoughts on “Fried pickles – friturestegte syltede agurker

  1. Jeg har prøvet dem i usa. Jeg var konferrence og gik efter alt med bare en smule grøntsager.
    Jeg må tilstå, at jeg elskede dem 🙂

    • Hehehe! Jeg var også positivt overrasket – jeg troede ærlig talt ikke helt på ideen, men det er en sjov appetizer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *