Peanutsnack med karamel
![Peanutsnack med karamel](https://piskeriset.dk/wp-content/uploads/2014/10/peanutsnack.jpg)
Denne nøddesnack havde jeg oprindeligt planlagt at lave, da jeg havde mikroovns-benspænd, men da jeg nåede slutningen af måneden og i forvejen morede mig med at lave kopkager, så valgte jeg at udskyde det til denne måneds nødde-benspænd.
Jeg fik inspiration til denne peanutsnack fra Allrecipes. Jeg justerede dog på flere af målene.
Peanutsnack med karamel
3 dl ristede, letsaltede peanuts*
2 dl rørsukker
1 dl lys sirup
1 spsk smør
en kvart tsk vaniljeekstrakt
1 tsk bagepulver
*hvis de peanuts, du får fat i, er meget salte, så vil jeg anbefale dig at gnide dem i noget køkkenrulle inden, så din peanutsnack ikke bliver alt for salt. Du kan selvfølgelig også bruge usaltede peanuts og derefter tilsætte lidt salt til opskriften.
![peanutsnack, konfekt, peanuts, nødder, rørsukker, smør, sirup, nøddesnack](https://piskeriset.dk/wp-content/uploads/2014/10/ingredienser-til-peanutsnack-1024x768.jpg)
Hæld peanuts, rørsukker og sirup sammen i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Bag det i ca. 5 minutter ved 600 W.
Indholdet af skålen skal nu være boblende, og sukkeret skal være opløst. Er det ikke det, giver du det blot lidt længere tid i mikroovnen.
Rør smør og vanilje i og giv det yderligere 2-3 minutter ved 600 W. Smør imens et stykke bagepapir (30 x 30 cm) med et tyndt lag rapsolie og læg det på et spækbræt eller et fad.
Rør bagepulveret i skålens indhold, så snart du tager den ud af mikroovnen og fordel derefter karamelmassen ud over det smurte bagepapir. Pas på – karamelmassen er MEGET varm!
![peanutsnack, konfekt, peanuts, nødder, rørsukker, smør, sirup, nøddesnack](https://piskeriset.dk/wp-content/uploads/2014/10/karamelmasse-1024x768.jpg)
Lad karamelmassen køle af – det tager ca. 15-20 minutter – og knæk derefter karamelmassen i mindre stykker og voilá – så er der peanutsnack!
Note: Denne peanutsnack er en skøn kombination af den salte og søde smag. Ikke en snack, der kan spises i store mængder på én gang (det bliver i hvert fald en ret sød omgang), men en god, sprød mundfuld med masser af smag.
Ikke spises i store mængder? HA – tro om igen 😉
I challenge you! 😀
Halløj i skuret, hvor ser det lækkert ud. Knasende lækkert, sødt og salt. Tak for god inspiration – det er så nemt at lave flødekarameller i mikrobølgeovn. Tak for påmindelsen 🙂
Mange hilsner
Gitte
Selv tak. Det er nu herligt, når mikroen også kan bruges til søde sager 😀
Uha – det ser dælme vanedannende-godt ud!
Tusind tak – de er også pænt vanedannende!
Dem skal jeg helt klart prøve, at lave i morgen. De ser virkelig lækre ud. Nu er det tid for græskar, så kan anbefale, at lave græskartærte, da det smager himmelsk.
Græskarkage og græskartærte er også en af mine efterårsfavoritter 🙂
Lyder lækkert.
Hvorfor skal der bagepulver I?
Mvh. Maria
Det får karamelmassen til at ‘bruse op’ og blive mere sprød og lettere at bide i 🙂
Savle savle savle !!!!
🙂
“Heldigt” jeg ikke har en mikroovn 🙂
… jeg er sikker på, at man også kan lave den i en gryde! 😀
*fristefriste*
Lige til at hakke grundigt og bruge i fyldte chokolader. 🙂 Skal helt klart afprøves, når jeg igen har vanille i huset (jeg er lige løbet tør).
God fornøjelse! Håber du kan lide dem 🙂