Stribede marengs

Stribede marengs

Det er ret let at lave stribede marengs! Og så ser de jo ret cool ud. Jeg måtte naturligvis lave stribede marengs i forbindelse med mit glimmer og pynt-benspænd, for sådan en omgang pyntede marengs er da ikke til at stå for. Jeg kan desværre ikke huske, hvor jeg så fremgangsmåden i sin tid – muligvis et madmagasin – men jeg har flere gange tænkt på, at nu skulle det altså være!

Er det svært at lave stribede marengs? Nej, det er faktisk overraskende let, så det er helt klart noget, jeg skal gøre en anden gang!

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på marengs-mumier, men udskiftede vaniljepulver med tuttifrutti-essens. De blev ret intense i smagen, så jeg har halveret mængden i nedenstående udgave. En af mine testpersoner foreslog desuden, at det vil passe supergodt med pebermyntesmag, nu hvor jeg lavede marengs med røde striber, så den idé er hermed givet videre.

Stribede marengs

mange!

2 æggehvider
180 g flormelis
1 tsk eddike
½ tsk vaniljepulver eller ½ tsk essens – for eksempel med pebermynte eller tuttifrutti
fondantfarve – i dette tilfælde knaldrød

Pisk æggehviderne til en luftig masse uden at være helt stiv. Tilsæt lidt flormelis samt smagsgiver, pisk massen godt igennem, så flormelissen optages, og tilsæt mere flormelis samt eddike. Fortsæt processen, indtil al flormelissen er optaget i marengsmassen.

Tag en sprøjtepose og klip hul i spidsen. Sæt eventuelt en mindre tylle i. Tag en lille pensel samt fondantfarve og tegn tre striber indvendig i sprøjteposen, der går fra selve tyllen og udad. Hæld så marengsmassen i sprøjteposen og tryk små stribede marengs ud på en bagepapirbeklædt bageplade. Når du bruger fondantfarve, så er den ret kraftig og kan holde til mange marengs. De første vil selvfølgelig være mere intense i farven end de sidste, men jeg synes, at farven holdt overraskende godt hele portionen igennem.

Bag dine stribede marengs ved 110 grader i 60-75 minutter i midten af ovnen. Pas på, at de ikke tager farve. Tag en af dem ud og bid i den for at teste, om den er sprød og samtidig lidt sej i midten. Lad dem køle af og læg dem så i en lufttæt boks, indtil du skal spise dem. De kan holde sig i mindst en uge.

Note: Det er vigtigt, at du får pisket smagsessensen godt ind i marengsmassen – hvis du vel at mærke bruger essens. Jeg fik pisket i kort tid, og det betød, at der opstod små luftbobler på nogle af de stribede marengs. Så husk at piske grundigt, hvis du bruger en essens som smagsgiver!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *