Kransekage med violsukker

kransekage, konfekt, kage, småkager, dessert, marcipan, æggehvider, æg, rørsukker, vaniljesukker, chokolade, hvid chokolade, violsukkerDet bliver til et hurtigt indlæg fra mig, for jeg er på vej i seng efter en lang men god og hyggelig dag. Den startede (alt for) tidligt i morges, da Luna mente, at vi skulle op ved fem-tiden (argh), og da jeg havde forsøgt at slumre en times tid, opgav jeg og læste en halv time i en bog, inden hun dukkede op igen og ønskede opmærksomhed. Så tænkte jeg, at jeg hellere måtte stå op. Det viste sig dog at være held i uheld, for da jeg skulle pynte mini-kager, der skulle bruges til svigerforældrenes sølvbryllup, tog kagepyntningen noget længere tid, end jeg havde forventet, så det gik det meste af formiddagen med. Jeg viser her den ene af de tre, jeg lavede – de to andre følger forhåbentlig i morgen aften.

Jeg skelede til en opskrift på kransekagemasse, som jeg så i ‘Forelsket i det søde liv’, men justerede på mængderne og tilføjede lidt vaniljesukker – og så pyntede jeg dem med hvid chokolade og violsukker. Det sidste blev indkøbt på en tidligere rejse til Frankrig, og du kan naturligvis bruge andet pynt.

Jeg ved ikke, hvor mange stykker denne opskrift giver – andet end der var rigtig mange og sandsynligvis et sted mellem 70 og 100.

Kransekage med violsukker
rigtig mange!

700 g marcipan
5 æggehvider
200 g rørsukker
½ tsk vaniljesukker

Pynt:
smeltet hvid chokolade
violsukker

Rør æggehvider og sukker sammen og lad massen hvile en times tid – rør lidt i det ind imellem, så sukkeret bliver opløst. Rør derefter vaniljesukkeret i. Hæld lidt af det i en skål sammen med marcipanen og ælt æggemassen ind i marcipanen. Hæld mere væske i, ælt godt, og fortsæt sådan, indtil al æggemassen er æltet ind i marcipanen. Tag en sprøjtepose og sæt en stor tyl i – jeg brugte str. 15. Put marcipanmasse i sprøjteposen og tryk en lang række små stjerner ud på bageplader med bagepapir på. Bag dem ved 200 grader i 7-9 minutter – indtil de bliver gyldne.

Tag dem ud og afkøl dem. Dyp derefter spidsen af hver kransekage i smeltet hvid chokolade og derefter i violsukker. Put kransekagen i en lille muffinform og servér på et fad.

Note:Fine små mundfulde, som havde en god sødme og et fint strejf af vanilje og viol. Jeg har ikke før eksperimenteret så meget med kransekage, da jeg normalt ikke er så meget til kager med meget marcipan i, men disse små lækre bidder var nu ret tiltalende – og meget lette at lave.

Er det kage?
Ja, det vil jeg mene – men det er nu også tæt på konfekt.

kransekage, konfekt, kage, småkager, dessert, marcipan, æggehvider, æg, rørsukker, vaniljesukker, chokolade, hvid chokolade, violsukkerKransekagerne inden pyntning

18 thoughts on “Kransekage med violsukker

 1. Hej Piskeris

  Det ser som altid godt ud! Jeg har selv lavet kransekage et par gange, og kan godt lide det – til nytår.

  Jeg er sikker på, at din hund (?) vidste, at du havde brug for lidt ekstra tid i formiddags. Husk at takke den. 😉

  – Ungersvenden

 2. Hejsa Piskeriset,

  Det er da nogel lækre kransekage-konfekt du har fået lavet uhmmm ser dejige ud – jeg eeeeelsker bare marcipan, så det er lige en kage for mig 😀

  Knus Rikke

 3. Bettelaus – tusind tak. Jeg blev også ret tilfreds med resultatet – de var mere saftige, end jeg havde frygtet, så de var rigtig dejlige at spise 🙂

 4. Madame – tak skal du have. Jeg fik også mange pæne ord med på vejen, da de blev serveret i går – og i dag kunne jeg sende gemalen af sted med de sidste, da han skulle til rollespil. Der faldt de også i god jord 🙂

 5. Camilla – mange tak. Jeg har set en del sjove/søde/lækre former for kagepynt med blomster, når vi har været i Frankrig – og sådan noget kan jeg jo ikke stå for 😉

 6. Pingback: Mini-rabarbermuffins og chokolade-fetakage-trøfler | Piskeriset på eventyr

 7. Pingback: Chocolate shortbreads og hindbærsnitter | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Mini-rabarbermuffins og chokolade-fetakage-trøfler | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Påskekonfekt med havtorn, mynte og citron - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *