Mini-rabarbermuffins og chokolade-fetakage-trøfler

chokoladetrøfler, trøfler, chokolade, mørk chokolade, konfekt, dessert, kageUdover kransekagerne med violsukker lavede jeg et par andre lækkerier, der skulle bruges til svigerforældrens sølvbryllup. Alt blev lavet i miniformat, da det skulle spises som små hapsere til kaffen om eftermiddagen, så der var både chokoladetrøfler og mini-rabarbermuffins.

Chokolade-fetakage-trøflerblå glasur

– rester af chokolade-fetakage fra fryseren
– en god sjat pære-mango-marmelade
– mørk kakaopulver

Ælt chokolade-fetakagen grundigt med marmeladen og smag til med mørk kakaopulver undervejs. Det betyder, at du bliver nødt til at smage på trøffelmassen flere gange, men sådan er madlavning så utaknemmelig.

Rul massen til kugler og lad dem tørre – gerne i et køligt rum (vikturalierum), hvis du har det – natten over. Tag noget funky blå candymelt – dette er indkøbt hos Sofisticake, men de fleste velassorterede kagebutikker har det efterhånden – og overtræk kuglerne med det. Drys dem med lidt pynt på toppen og sæt dem i små muffinsforme, når overfladen er stivnet.

Note: En god kombination af chokolade, salt (feta) og sødme (marmelade og candymelt) – og en skøn måde at bruge rester på.

Mini-rabarbermuffins

rabarbermuffins, mini-rabarbermuffins, muffins, kage, dessert, rabarber, rørsukker, smør, æg, hvedemel, bagepulver, kokosmelJeg brugte opskriften på rabarbersnitter – dog med følgende ændringer:

– jeg udskiftede vand med koncentreret rabarbersaft
– jeg tilsatte en tsk vaniljesukker
– jeg snittede rabarberne i tern på max ½ cm på hvert led
– jeg fyldte dejen på en sprøjtepose og fyldte minimuffinsforme ca. tre-fjerdedele op og bagte dem ved 190 grader i ca. et kvarter – hold lidt øje med dem undervejs.

Da mine mini-rabarbermuffins var kølet helt af, blev de pyntet med en hvid glasur (rørt af flormelis, vand og en lille bitte smule smør) og drysset med hjerteformet pynt.

Note: Disse rabarbermuffins er små fine udgaver af en god rabarberkage – og en god undskyldning for at bruge minimuffinsforme – what’s not to like? Dejen klistrede lidt fast på formene, så overvej at smøre dem med lidt smeltet smør, inden du hælder dejen i.

Er det kage?
Trøflerne består godt nok af kage (som skeptikere måske vil hævde IKKE er kage, når der er feta i!), men jeg opfatter nu trøfler som konfekt, så nej – det var ikke kage.
Mini-rabarbermuffins er til gengæld kage – bare i miniformat.

mini-rabarbermuffins, rabarbermuffins, minikagerFor at vise størrelsesforhold – grådig hånd på jagt efter lille muffin!

16 thoughts on “Mini-rabarbermuffins og chokolade-fetakage-trøfler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *