Chokolademarengs

Chokolademarengs

Jeg har fået blod sukker på tanden efter jeg lavede stribede marengs, så nu er det tid til chokolademarengs!

Marengs er ret lette at lave og kan sagtens holde et par uger, hvis du opbevarer dem i en lufttæt boks.

Jeg fandt en opskrift på smukke rustikke chokolademarengs hos Chocolat, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg justerede en lille smule på opskriften og tilføjede også lidt lakridspulver for at give ekstra dybde til smagen. Det kan du naturligvis udelade, hvis du ikke har lyst til at blande lakridspulver ind i projektet.

Chokolademarengs

8-10 stk.

2 æggehvider
1 dl fint hvidt sukker
½ tsk lagereddike
50 g mørk chokolade
½ tsk lakridspulver
en lille smule salt

Pisk æggehviderne næsten stive i en skål. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under stadig piskning. Dryp eddiken i undervejs. Pisk derefter i ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst i marengsmassen.

Smelt chokolade ved lav varme og rør lakridspulver og salt i. Vend forsigtigt chokolade i marengsmassen – du skal kun vende det et par gange, så der stadig er tydelige chokoladestreger i den hvide masse.

Fordel store spiseskefulde marengsmasse i flade klatter på en bagepapirbeklædt bageplade.

Bag dine chokolademarengs ved 110 grader i ca. en time. Sluk for ovnen og lad dem køle af i en times tid, mens ovndøren står på klem.

Du kan servere dem, som de er, men jeg udnyttede naturligvis månedens glimmer og pynt-benspænd til at tilføje lidt meget fint guldstøv til de rustikke marengs.

Note: Jeg har testet disse chokolademarengs på en ven, og de blev godkendt! Jeg kan godt lide kombinationen af den sprøde, søde marengs og den mørke chokolade, der lige har fået lidt kant på grund af lakridspulveret. En rigtig fin sød snack.



2 thoughts on “Chokolademarengs”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *