September: Mexicansk mad

September: Mexicansk mad

Skal vi ikke forlænge sommeren lidt? Det forsøger jeg i hvert fald at gøre her i september, hvor månedens benspænd er mexicansk mad! Det er en madkultur, jeg længe har ønsket at lære bedre at kende, så nu skal det være!

Mexicansk mad er ikke særlig kendt herhjemme, hvor de fleste forveksler det med tex-mex (som typisk dækker over en sammenblanding af det mexicanske, texanske og til dels det indianske køkken). Her er det især tortillas og nachos, som er de dominerende retter. Det mexicanske køkken kan dog byde på en bred vifte af spændende og anderledes retter, og det glæder jeg mig til at blive klogere på.

Jeg bliver dog nødt til at komme med en disclaimer. Mange af retterne vil ikke være 100% autentiske, for der vil være visse ingredienser, der vil være svære – for ikke at sige umulige – at få fingre i her i Danmark. Først og fremmest bliver det en udfordring at få fat på de rette chilier. Mexicanere elsker chili, og de har hundredvis – hvis ikke tusindvis – forskellige chilier, som de bruger i mange af retterne. Jeg vil forsøge at finde frem til flere af dem, men det kan være et af de steder, hvor jeg bliver nødt til at gå på kompromis.

Derudover er der styrkeforholdet i retterne. Mexicansk mad har ry for at være virkelig stærk, og selvom jeg allerede nu har prøvet retter, der ikke er specielt stærke, så har jeg stor respekt for chili. Jeg kan ikke tåle meget stærk mad, så forvent ikke, at dette bliver et benspænd, hvor retterne resulterer i flammer ud af munden. Jeg skal nok advare, hvis retterne er stærke, og er du hardcore chilispiser, så husk at putte lidt ekstra chili på retterne 😉

Mexicanske retter jeg lavede i denne måned38 thoughts on “September: Mexicansk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *