Tortillas og sincronizada – også kendt som quesadilla med kylling

Tortillas og sincronizada – også kendt som quesadilla med kylling

I lørdags havde vi gæster, og jeg udnyttede muligheden for at lave en masse mexicanske retter i anledning af månedens mexicanske tema – blandt andet tortillas. Velkomstdrinken og tomatsalsaen har jeg allerede skrevet om, og dette indlæg handler derfor om forretten – sincronizada med kylling.

Til sincronizada skal du bruge tortillas, og det er selvfølgelig sjovest (og mest velsmagende), hvis du bager dem selv. Det er ikke svært.

Da jeg valgte månedens tema, læste jeg en del om mexicansk madlavning, og her er tortillas en vigtig bestanddel, da de både indgår i direkte i mange retter eller bruges som tilbehør. Der var dog en del uenighed mht. hvordan tortillas bør laves, for flere opskrifter anbefalede, at man brugte en særlig form for majsmel (ikke den slags, du normalt kan købe i supermarkeder), mens andre skrev, at du sagtens kan bruge hvedemel. Da jeg lavede tacos med fisk, eksperimenterede jeg og brugte totredjedele hvedemel og én tredjedel almindelig majsmel, men denne gang valgte jeg at gå all in på hvedemel, og det gav det bedste resultat.

Tortillas

ca. 5 stk.

3 dl vand
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
6-7 dl hvedemel

Rør vand, salt og olivenolie sammen og tilsæt derefter hvedemel, indtil du får en smidig dej, der er let at rulle ud. Du kan i princippet forme dine tortillas med hænderne (hvis du skal være meget autentisk), men det er altså lettere og hurtigere at bruge en kagerulle, så det vil jeg anbefale.

Bag dine tortillas én ad gangen på en pande – evt. penslet med lidt olivenolie.

Note: De er jo ret lette at lave og smager meget bedre end de købte, så det vil jeg bestemt overveje at lave igen – også når månedens mexicanske tema er ovre.

Jeg brugte to af de bagte tortillas til at lave sincronizada – en mexicansk spise, der består af to tortillas, der lægges sammen om noget ost og kød og skæres i mindre stykker. De fleste kender dette under navnet quesadilla, men skal det være helt korrekt, er en quesadilla en tortilla, der lunes, foldes og fyldes, inden den atter lunes og typisk bliver serveret sammen med en salat eller lignende grønt. Se det vidste jeg ikke, før jeg kastede mig over månedens tema, men det var ret interessant at lære!

sincronizada, quesadilla, mexicansk, tortilla, kylling, cheddar, peberfrugt, chili, tortillas

Sincronizada

forret til fire personer

2 hjemmebagte tortillas
ca. 250 g kyllingefilet, skåret i strimler
olivenolie
1 tsk almindelig chilipulver (fra supermarkedet)
salt
1 stor rød peberfrugt, skåret i strimler
1-2 håndfulde revet cheddar

Vend kyllingefileterne i chilipulver. Steg dem i olie på en pande. Når de er brunede, tilsætter du peberfrugten og lader det stege videre, indtil kyllingen er gennemstegt, og peberfrugten er blød. Smag til med salt. Fordel osten ud over den ene tortilla og spred derefter kyllinge- og peberfrugtstykkerne ud over det. Læg den anden tortilla oven på, pres det let sammen og varm sincronizadaen – enten på en pande eller i ovnen – indtil osten er smeltet. Skær den i fire lige store stykker og servér med det samme.

Note: Meget lækker og enkel spise, som vil gøre sig endnu bedre med lidt grønt til. Jeg kan godt forstå, at sincronizadas og quesadillas er populære – det er de nu også blevet hos mig 🙂21 thoughts on “Tortillas og sincronizada – også kendt som quesadilla med kylling”

 • Mexicanske madpandekager er skønne – det fik jeg forleden dag på Gl. Holtegaard, men med spinat, cheddar, guacamole og jalapeños – meget lækkert!

  • Lige præcis – de smager meget bedre end de købte. Har man lige de ekstra minutter til at lave dem fra bunden, så kan jeg virkelig anbefale det 🙂

 • Hej piskeris 🙂

  Tror jeg kan (med et lækkert resultat) udskifte noget af melet med grovmel? 🙂
  Jeg aner ikke, om de spiser dette i mexico, men de er vilde med det i Brasilien, og det er hjernedødt godt – tænker det måske også er udbredt til der? http://brasilianske.dk/po-de-queijo

  • Jeg tror ikke, de spiser det i Mexico (kan dog ikke sige det med sikkerhed), men det bestemmer du jo helt selv, så det synes jeg bare, du skal prøve 🙂

  • Tortillaerne er. Jeg ved ikke, hvordan resultatet bliver, hvis man fryser færdiglavede sincronizadas, men jeg tror godt, man kan. Jeg vil dog anbefale, at du nøjes med at fryse tortillaerne og så putter fyld i, når de er tøet op 🙂

 • Kan jeg bage de tortillas i rapsolie. Skal de serveres varme. Kan jeg bage dem nu, og evt gemme dem i køleskab, da jeg først skal bruge dem sidst i måneden.
  Det er i stedet for at købe dem, da jeg synes det lyder godt.
  Det skal være til at rulle om ost, laks og salat.
  Alt fyldet gemmer jeg jo til sidst.
  Hvor mange skal jeg lave til, når det er en ret, mellem flere andre. Vi bliver 18 mennesker, er pensionister. En lille hyggestund hvor vi alle tager lidt med.
  Mvh

  Kamma jensen

  • De kan sagtens bages i rapsolie. De er bedst lune men kan også serveres kolde. Hvis du bager dem allerede nu, bør du putte dem i fryseren i stedet for køleskabet.

   Hvis du laver fyldte tortillas (dvs. en tortilla rullet sammen om fyldet), og de skal indgå som en del af en buffet, så vil jeg anbefale, at du laver max ½ tortilla per person. God fornøjelse 🙂

 • Tak for svar. Kan jeg ikke bruge laks i stedet for kylling, eller skal jeghellere servere franskbrød eller flytes til. Jeg laver en dressing til at fylde ind i med æg først, så er det jeg vil have de tortillas omkring. Herefter pynte med salat og div.
  Jeg er da på herrens mark. De tortillas jeg køber står der de skal varmes op ved kraftig varme i et minut, det kan jeg ikke forstå de skal, for så må de da blive tørre.

  Kamma Jensen

  • Færdiglavede tortillas skal ganske rigtig varmes op først. Hvis du bruger det, vil jeg anbefale at bruge en mikroovn, da det gør dem mere saftige.

 • Vi har lige lavet en prøve. Jeg skulle bruge dem til at vikle dem sammen med laks og indhold, men Gud hvor de da skuffer. Jeg tror det er til noget andet, for de er da både seje og for hårde til det. Dexter bare så ærgeligt, for vi er gået direkte efter opskriften.
  Jeg tror det er erne til unge mennesker, og ikke pensionister, da de er seje.

  Undskyld mig, men laver nok retten uden, og kan købe lidt flytes til i stedet for.

  Kamma Jensen

  • Det lyder sært – har du rullet dem lige så tykt ud som på billedet? Så bliver de nemlig bløde og saftige. Ruller man dem helt tyndt ud, bliver de mere tørre og sprøde i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *