majssuppe, mexicansk, majs, suppe, tomater, løg, hønsebouillon, forretJeg faldt over denne majssuppe i en lille kogebog, ‘Mexicansk køkken’, som jeg har lånt på biblioteket. Det overraskede mig, hvor få kogebøger med mexicansk mad, der er udgivet på dansk, men det kan også forklare, hvorfor så få danskere kaster sig ud i at lave mexicanske retter. Jeg lavede et par få ændringer i forhold til den originale majssuppe, eftersom jeg udelod brødcroutoner og tilføjede lidt tørret ancho chili. Det er en forholdsvis mild og sød chili, som passer rigtig godt til denne majssuppe.

Majssuppe
forret til 2 personer

2 majskolber
1 spsk olivenolie
en tomat
et lille løg, hakket
3 dl hønsebouillon – eller grøntsagsbouillon, hvis du vil lave en vegetarudgave
½-1 tsk tørret chili
salt og peber

friske korianderblade

Skær majskornene af kolberne med en skarp kniv. Hæld halvdelen i en blender og kør det til en glat puré. Fjern skindet på tomaten med en skarp kniv og hak tomaten. Hæld olien i en kasserolle og svits tomat og løg i det. Tilsæt de majskorn, der ikke er blendet. Lad det simre et par minutter, inden du tilsætter bouillon, majspureen og chili og lader det derefter simre i ca. fem minutter. Smag til med salt og peber.

Pynt din majssuppe med friske korianderblade inden servering.

Note: Chilien giver et lille pift til den søde, fyldige majssuppe. Den har en meget sødmefuld og cremet smag, og jeg synes, den egner sig bedst som forret. En fin og anderledes suppe.