Barbiedrink, soyamarinerede champignons, kyllingefileter med sennep, salvie og bacon, kartoffelsalat med spinat og græskarkerner

Barbiedrink, soyamarinerede champignons, kyllingefileter med sennep, salvie og bacon, kartoffelsalat med spinat og græskarkerner

I går havde vi svigerforældrene på besøg, og her startede vi med en hjemmekomponeret Barbiedrink. Den skal jeg helt sikkert have en anden gang, for den var ret lækker. I det hele taget var maden kraftigt inspireret af, hvad jeg lige syntes, der skulle pilles af i krydderurtebedet, men det er bestemt ikke et dårligt udgangspunkt med det lille fine udvalg, vi har. Som forhapser fik vi nogle små kiks med anderilette og friske merianblade på, som jeg havde fra en venlig sjæl, og det er vist første gang, jeg smager det. Meget fin og spændende smag, men sikke det dog mætter! Vi har stadig noget tilbage i dåsen, så den slags er drøjt i brug. Jeg må altså huske at prøve at lave rilette en gang til efteråret eller vinter, for det er en interessant spise.

Barbiedrink

– et skvæt hvid rom
– hjemmelavet rabarbersaft
– knuste isterninger
– lidt vand

Hæld først et skvæt hvid rom i et glas med knust is. Hæld rabarbersaft i, rør rundt og smag den så til ved at tilsætte koldt vand.

Note: Klart blandt mine yndlingsdrinks. Og selvom jeg normalt ikke er til lyserød, så har Barbiedrink en pivflot farve!

Til forret fik vi lidt pil-selv-rejer, som havde marineret i 15-30 minutter i lidt hvidvin og knust ingefær. Så fik de en kort tur på en pande på grillen, inden de blev serveret med en lille kiks, citronbåd samt lidt mayonnaise rørt med citronsaft og salt. Fin lille hyggespise.

Soyamarinerede champignons

4 personer

4 store champignons
4 kviste frisk merian
4 spsk soya
2-3 spsk sirup
lidt salt

Vask champignons grundigt og stik et lidt bredt hul igennem hver – for eksempel på et træspyd. Træk en meriankvist igennem Læg svampene i en skål og overhæld dem først med soya og så med sirup. Drys lidt salt over. Træk en pose over skålen og lad dem marinere mindst en halv time i køleskab, inden de steges kort på grillen.

Note: Soyaen giver faktisk en del smag til svampen, uden at champignonsmagen af den grund forsvinder. En fin ny måde at få champignons på har set lyset i vores hjem!

Kyllingefileter med sennep, salve og bacon

4 personer

4 kyllingefileter, ikke for tykke
2-3 spsk dijonsennep
8 store friske salvieblade
2 pakker bacon i skiver

Kyllingefileter smøres på hver side med sennep og et salvieblad lægges på hver side. Bacon snøres omkring. Kyllingerne dækkes til og marinerer i køleskabet, inden de steges på grillen – sørg for at skære en af den over undervejs for at tjekke, om kødet har fået nok.

Note: Jeg afholder mig normalt fra at grille kylling, da jeg er lidt hys mht. om det bliver gennemstegt, men disse her blev helt perfekte (tak til gemalen for at være god til at grille), ligesom sennepsmarinaden var med til at gøre kødet utrolig mørt og saftigt – meget, meget lækkert!20 thoughts on “Barbiedrink, soyamarinerede champignons, kyllingefileter med sennep, salvie og bacon, kartoffelsalat med spinat og græskarkerner”

 • Åh, hvor ser det bare fantastisk ud!! 😀
  Sikke en menu og jeg bliver vist nødt til at prøve det hele……
  Jeg er glad for at du kunne lide riletten…

  Jeg er vild med champignon, så de skal helt klart prøves – og også rejerne.

  Flot drink, som jeg ret sikker på jeg også vil kunne lide – note to self: jeg bliver nødt til at lave noget rabarbersaft 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Herlig menu, det ser bare dejligt fristende ud.
  De der kiks, hvad hedder de?
  De ser ud til, at de kan bruges til lidt af hvert, dem vil jeg godt have fat på.
  Knus
  Vibeke

 • Sikke et lækkert grillarrangement 🙂
  Jeg må vist have fingre i nogle af de kiks, skal jo holde eksamensreception lige om lidt (har du også købt dine i fakta?).
  Knus S

 • Det lyder rigtig spændende, Piskeris – jeg vil prøve at lave dine
  soyamarinerede champignons og kyllingefileter med sennep, salvie og bacon.

  God regnvejrsdag til dig 🙂

 • Hvor ser det helt forrygende ud – det hele!
  Jeg har også fået fingre i 4 pakker af de små kiks – så er det altså super nemt at få nogle hurtige hapsere på bordet. Har dog ikke smagt dem endnu – er de gode?

  Den drink må på listen til den forestående SATC-fest. Den passer jo lige til konceptet ;D

  Og de champignons skal prøves … og et skal det hele vist. Den menu falder lige i min smag:)

 • NYBH – *rødme*, mange tak! Jeg synes også, at det var guf! 🙂

  Og ja, det bliver du nødt til at lave – den saft er/var bare så god! Nu tror jeg faktisk, jeg vil snige mig ud i køkkenet og tage et glas 😉

 • Vibeke – tusind tak! Jeg må desværre være dig svar skyldig mht. kiksene, for de blev spist op, og papæsken er smidt ud. Men som flere af kommentarerne er inde på, så kan de købes i Fakta, så måske kan du være heldig at finde en pakke der 🙂

 • Klidmoster – mange tak! Jeg tror også, jeg vil købe et par pakker mere, hvis jeg støder på dem – de er super til at lave små hapsere og lignende ud af 🙂

 • Hanne – tusind tak! Ja, jeg synes, de er fine – de var fint sprøde og havde smag uden at overdøve det fyld/tilbehør, vi spiste til.

  Hæhæ, god fornøjelse med drinken! Jeg bliver i godt humør af bare at se på den, så jeg er sikker på, at den kan sprede lidt feststemning hos jer! 🙂

 • Hvor ser det bare skønt ud. Og det lyder som en enormt hyggelig aften. Der er ikke noget bedre end den type middage, hvor det hele bare udvikler sig af sig selv. Kyllingen ser fantastisk ud!

 • Foodfanatic – tusind tak! Det var en skøn aften – roligt og afslappende med god mad og hyggeligt selskab. Sådanne sommeraftener vil jeg gerne have mange af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *