Opskrifter med rabarber

Opskrifter med rabarber

Har du haven fuld af rabarber? Eller har du planer om at købe et par bundter rabarber, som du kan lege med i køkkenet? Jeg har samlet en række af mine bedste opskrifter med rabarber. Der er både opskrifter fra det salte og det søde køkken.

Rabarber er en af de bedste tegn på, at sommeren nærmer sig. I maj og juni måned kigger jeg altid i arkivet for at finde opskrifter med rabarber, for det gælder om at bruge de gode sager, mens de er der. Omkring Sct. Hans slutter sæsonen nemlig – eller dvs. du kan godt plukke rabarber efter dette tidspunkt, men så er der så meget oxal-syre i, at du skal putte et neutraliserende middel i for at modvirke syren, og det er jeg ikke fan af. Så hellere nyde rabarberne, mens de er unge og friske – og huske at fryse nogle ned, som kan bruge i vinterens mulm og mørke! Der er nemlig ikke noget så godt som at tage en ‘sommermundfuld’ ud af fryseren midt i den kolde tid og drømme sig tilbage til sommerens sol og varme.

Enkelte supermarkeder fører også rabarber på frost. Irma-butikkerne havde dem, men jeg ved ikke, om Kvickly og Føtex fører dem nu.

Men tilbage til mine opskrifter med rabarber!

barbiedrink, drink, rabarberdrink, rabarbersaft, rabarber, hvid rom

Et absolut must have i rabarbersæsonen er hjemmelavet rabarbersaft! Det er SÅ godt! Saften kan fortyndes med lidt vand og nydes som en herlig sommerdrik, men du kan også bruge rabarbersaften til lækre sommerdrinks – prøv for eksempel den Barbiedrink, jeg har indsat billede af, eller hvad med en Rabarberballade, Rabarber-Cosmopolitian eller en Rabarbermojito? Du kan også prøve min seneste favorit – Rabarber Gin & Tonic. Eller hvad med at lave din helt egen rabarbergin eller rabarberlikør?

rabarberkage, kage, dessert, rabarber, æg, hvedemel, vanilje, citroner, rørsukker, smør, hvid chokolade

Man kan jo heller ikke komme uden om rabarberkager. For nylig lavede jeg ovenstående lækre og guffelicious (!) rabarberkage med hvid chokolade, men jeg kan også anbefale:

rabarberis, is, rabarber, rørsukker, citroner, fløde

Vil du gerne lave en rabarberdessert, men gerne vil prøve noget andet end kage, så er rabarberis og rabarbergrød også ret oplagt. Eller måske en skrigpink rabarbersuppe med vaniljeis eller en cremet rabarbermousse?

rabarbersirup, sirup, rabarber, rørsukker, vaniljestang, stjerneanis, vanilje

Du kan selvfølgelig også kaste dig ud i at bruge rabarber i syltningen. Denne smukke rabarbersirup kan du putte på yoghurt om morgenen, vaniljeis om aftenen eller blande i en salatdressing. Mulighederne er mange.

Ved juletid plejer jeg at lave en julemarmelade på jordbær og rabarber, men den kan selvfølgelig laves året rundt.  Du kan også lave rabarberpickles og servere den som tilbehør til sommerens kødretter eller en omgang rabarberkompot med ingefær til grillet lyst kød.

rabarberkylling, kylling, rabarber, rørsukker, hvidvin

I det salte køkken er kylling en oplagt følgesvend til rabarberne. Jeg har tidligere lavet rabarberkylling med hvidvin og rabarberkylling med løg og mandler (billedet). Rabarber kan dog også bruges i salater – for eksempel en rabarber-blomkålssalat.

Sidst men ikke mindst kan du prøve at lave rabarbersnack aka tørret rabarber. De smukke lyserøde strimler kan også bruges som pynt i salater, desserter eller i drinks.

Jeg overvejer, om ikke jeg skal eksperimentere lidt mere med rabarber den kommende tid, så jeg kan udvide min samling af opskrifter med rabarber. Hvis du har forslag til noget, jeg skal prøve, så sig endelig til 🙂14 thoughts on “Opskrifter med rabarber”

 • Det her indlæg kommer lige på det rette tidspunkt 🙂
  Jeg har haven fyldt med rabarber og jeg har ingen anelse om hvad jeg skal bruge dem til. Har aldrig været så glad for dem, men når de nu står i haven synes jeg at jeg bør forsøge mig og se om jeg kan finde en måde at bruge rabarber på som jeg synes om.

 • Jordbær-rabarbermarmelade er et must, så er der ikke langt til et rabarberfix. Og det kan jeg virkelig savne, hvis jeg har fyret dem alle af i en kage. Nu har jeg også kun 2 planter og de har faktisk været ret nærige de sidste par år. Men i år har jeg allieret mig, med sorte spande med nogle huller i toppen. Det er godt, de strækker sig for at få sol og bliver utrolig saftige og sprøde. Hver gang jeg har høstet de lange, kommer spanden på igen. De sætter flere stængler end nogensinde.
  Fra august til oktober er oxalsyren lav igen, så der kan du sagtens bruge dem igen uden non-oxal.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Hov, det var godt, du sagde det. Jeg plejer at lave en julemarmelade på rabarber og jordbær (fra fryseren), men den havde jeg glemt at få med – den er nu indskrevet i indlægget 🙂

   Tak for tippet mht. årstid – det vidste jeg ikke 🙂

 • Min moster bagte de skønneste kærnemælkshorn med rabarber i forrige weekend; yum det var godt. Og så med hakkede mandler på toppen!

  Tænderne løber dog også i vand ved synet af den kylling der!

  – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *