Rabarberkage med hvid chokolade

Rabarberkage med hvid chokolade

Min gæst i fredags blev ikke blot forkælet med tartiflette – og fik skam også lidt rabarberkage om eftermiddagen. Jeg havde fundet de sidste rabarber frem fra fryseren, og så tog jeg udgangspunkt i en opskrift på brombærkage fra CookieCrumble. Her valgte jeg – som du nok kan gætte – at udskifte brombær med rabarber. Derudover tilsatte jeg mere sukker og hvedemel samt tilføjede vanilje og citron. Resultatet blev en saftig, sødmefuld og virkelig vanedannende rabarberkage, der var virkelig svær at holde fingrene fra!

Rabarberkage med hvid chokolade

4-6 personer

175 g rabarber, skåret i mindre stykker – jeg brugte nogle fra frost
125 g smør
125 hvid chokolade
2 æg
100 g rørsukker
2 dl hvedemel
1 tsk vaniljepulver
saften og den revne skal fra ½ øko-citron

Smelt smør og chokolade ved lav varme i en gryde og pisk det godt sammen. Tag gryden af varmen og rør derefter sukker, æg, citronskal, citronsaft, vanilje og hvedemel i til en ensartet dej. Hæld dejen ud i et ovnfast fad på ca. 23 x 15 cm, der smurt med smeltet smør, og fordel derefter rabarberstykkerne ud over dejen. Bag din rabarberkage ved 180 grader i ca. 35 – 40 minutter. Kagen skal være ret fugtig, sørg vær opmærksom på, at den ikke får for længe i ovnen.

Denne rabarberkage kan sagtens spises, som den er, men den er nu også ret god med en klat creme fraiche til.

Note: Jeg tror, jeg har fået en ny yndlings-rabarberkage, og det er denne her! Kagen havde en fin balance mellem sødme og syre, og hvor både vanilje og citron gav et fint pift til dejen. Prøv denne rabarberkage, så snart du får fat i rabarber!

rabarberkage, kage, dessert, rabarber, æg, hvedemel, vanilje, citroner, rørsukker, smør, hvid chokolade


13 thoughts on “Rabarberkage med hvid chokolade”

 • Halløj i skuret hvor ser den lækker ud! Den skal absolut prøves så snart der er rabarber i haven.
  Tak for en lækker lækker opskrift
  Mange hilsner
  Gitte

  • Den var også svær at give slip på – men det lykkedes mig at give min gæst resterne med hjem. Ellers havde jeg bare smovset resten samme aften 😀

 • Åh, mit kongerige for nye danske økologiske rabarber 🙂 Har heldigvis osse stadig i fryseren

  • Åhja! Glæder mig også meget til, at jeg kan plukke i haven! Så skal der laves masser af gode sager 🙂

 • Uh en opskrift som jeg absolut bare må prøve 🙂 Plejer at lave min ynglings rabarber crumble et par gange om året, men denne her ser også super lækker ud. Opskriften er hermed printet ud og så vil jeg prøve den inden længe.

  Kan man bruge en rund stor tærteform 28 cm i stedet for et ildfast fad 23 x 15 cm??

  Har sidste år prøvet at plante rabarber i en krukke og de er ved at komme op, det er helt vildt at det er lykkedes mig at fremavle dem. Glæder mig til de bliver store og kan bruges i kage 🙂

 • Lavede denne opskrift i går og satsede ved at lave en 3-dobbelt portion, så jeg kunne tage med på arbejde, da jeg havde fået en håndfuld rabarber.
  Desværre var den meget meget sur, altså rabarberstykkerne, puha. Jeg skulle have fulgt min første tanke og lagt dem i sukker inden de kom i kagen.
  Så der bliver desværre ikke noget kage at tage med på arbejde. Nu er det frossent ned for den er for dyr at smide ud, måske kan man bruge til noget romkugler ved ikke

  • Hvor er det ærgerligt, at dine rabarber var så sure 🙁

   Men jeg tror godt, du kan redde kagen ved at røre en hurtig glasur på flormelis (og evt. lidt vanilje) og smøre på kagen.

 • Pingback: madfaellesskabet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *