Rabarberis

Rabarberis

Tidligere på ugen havde jeg besøg af Love & Lemongrass, som agerede testperson, da jeg ville prøve at bage pizzaer på vores nye grill (den skal jeg nok skrive lidt om på et tidspunkt, men det bliver ikke lige nu).

Til dessert fik vi en rigtig forårsdessert – nemlig rabarberis lavet på nyplukkede rabarber fra vores egen have samt fra svigerforældrenes. Jeg skelede lidt til min opskrift på jordbæris, da jeg lavede denne rabarberis, og resultatet blev en blød, dejlig og mild rabarberis. Den smagte ganske godt, men til en anden gang vil jeg godt have en mere tydelig rabarbersmag, så jeg har skruet lidt ned for sukkeret og fløden i nedenstående opskrift for at opnå dette.

Rabarberis

300 g rabarber
150 g rørsukker
1 dl vand
saften fra ½ citron
1½ dl fløde

Rabarber skæres i mindre stykker og hældes i en gryde sammen med rørsukker og vand. Lad det koge i ca. 10 minutter, hæld citronsaft i og rør rundt, inden du tager gryden af komfuret. Hæld rabarberkompotten gennem en sigte og sæt derefter rabarbersaften i køleskabet, indtil den er helt afkølet.

Rør rabarbersaften sammen med fløden og kør blandingen på en ismaskine (jeg brugte min DeLonghi-maskine, som du kan læse mere om her). Spis din rabarberis med det samme eller put den i fryseren.

Opdatering – maj 2015: Jeg lavede for nylig en kraftigere udgave af denne rabarberis, hvor jeg skruede op for mængden af rabarber og ned for mængden af fløde. Det resulterede i en rabarberis med en mere tydelig rabarbersmag og lidt mere syre, hvilket gør denne rabarberis til en ideel følgesvend til søde kager eller chokolademousse.

Rabarberis – version 2

500 g rabarber
225 g rørsukker
1½ dl vand
saften fra ½ citron
1½ dl fløde

Brug samme fremgangsmåde som i den første rabarberis-opskrift.

Note: Denne rabarberis har en kraftigere rabarbersmag og er lidt mere syrlig, men har stadig et godt touch af fløde, hvilket afrunder smagen og gør, at isen ikke bliver for syrlig.14 thoughts on “Rabarberis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *