Gulerodskage med cognac

Gulerodskage med cognac

Denne gulerodskage er lavet med en gavmild mængde flødeostecreme, for den smager sindssygt godt sammen med den saftige kage.  Opskriften er en gammel kending fra min barndom, som jeg gav et ekstra pift i form af citron i flødeostecremen.

Gulerodskage med cognac og flødeostecreme

200 g rørsukker
2 dl rapsolie
4 æg
275 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
450 g revne gulerødder
75 g rosiner
75 g nødder
6 spsk cognac

Flødeostecreme:
200 g smør
400 g flødeost naturel
350 g flormelis
4 tsk vaniljesukker
revet skal og saft fra en økologisk citron

Sukker, olie og æg røres godt sammen. De andre ingredienser tilsættes. Bag den i en springform på ca. 25 cm eller en bradepande på ca. 25×35 cm ved 175 grader i ca. 45-55 minutter.

Dryp kagen med cognac, når den er afkølet. Rør flødeostecremen sammen og smør den på. Jeg pyntede den desuden med fintrevet chokolade og kandiserede jernurtsblade.

Note: Nu elsker jeg generelt gulerodskage, og denne her blev bestemt ikke dårligere af ekstra flødeostecreme. I den oprindelige opskrift bliver der brugt mere flormelis, men jeg synes, at den var sød nok i denne version.8 thoughts on “Gulerodskage med cognac”

 • Jeg elsker gulerodskage!
  Og det er altså ikke en rigtig gulerodskage, hvis der ikke er et ordenligt lag flødeostglasur ovenpå. Mums!
  Kunne li spise sån et stykke lige nu..

 • Du fredsens (som man sagde i gamle dage) – hvor lyder det dog lækkert! Din opskrift havner straks i min opskriftsmappe 🙂

 • MissMuffin – det er nemlig flødeostecremen, der gør kagen ekstra lækker, og jeg må med skam meddele, at der blev spist lidt rester af den direkte fra røreskålen… *fløjter uskyldigt*

 • Jeg eeeelsker gulerodskage – sjov ide med cognac'en, smagte det igennem? Flødeosteglasur (icing) er en skøn opfindelse, jeg bryder mig ikke om alt for tykt et lag – og helst heller ikke for sødt – men godt er det! Prikken over i'et – eller “icing on the cake” som amerikanerne siger 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • 'NYBH – jeg synes ikke rigtig, at cognacen kom frem i smagen – jeg tror, den store mængde flødeostecreme sørgede for at drukne den! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *