Rabarbersuppe med vaniljeis
Det er ret fristende at lave en rabarbersuppe som dessert, når nu månedens benspænd er rabarber og asparges – også selvom vejret pt. opfører sig som om, at det allerede er efterår! Denne dessertsuppe vil være fantastisk på en lun sommerdag, men den smager nu også ganske fint i regnvejr 😉
Jeg valgte at lave en forholdsvis syrlig rabarbersuppe, da jeg ville kombinere den med hjemmelavet vaniljeis. Suppen var en mere syrlig udgave af min rabarbersaft (dog uden kardemommekapsler men med limeblade i stedet), og vaniljeisen var baseret på min Ben & Jerry-inspirerede is – dog med ekstra vanilje i og lidt mere sukkersirup.
Rabarbersuppe
2 personer
200 g rabarber
2½ dl vand
75 g rørsukker
5 tørrede limeblade
ca. ½ dl citronsaft
Skær rabarberne i mindre skiver, og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, limeblade og vand. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tag gryden af fra varmen og hæld rabarbermassen gennem en si. Tilsæt halvdelen af citronsaften og suppen køle helt af, inden du smager den til med resten af citronsaften. Stil rabarbersuppen i køleskabet, indtil du skal servere den.
Anret suppen sammen med en kugle vaniljeis og evt. lidt frisk mynte eller citronmelisse.
Note: Kombinationen af den letsyrlige rabarbersuppe og den søde vaniljeis er virkelig lækker. Foretrækker du en mere sødmefuld rabarbersuppe, tilsætter du blot lidt mere sukker.
Hej Piskeris.
Er en af de næsten anonyme følgere/læsere af din blog. Tak for al din inspiration 🙂 er fantastisk 🙂
Men nu til spørgsmålet, der fik mig til at skrive 😉
Jeg er IKKE til dessert, men den du lige har smækket op, får mig alligevel til at ønske at prøve igen, og igen…. Jøsses den lyder spændende 🙂
Men, men, men….
Tørrede limeblade??? hvor får jeg det???
Mange hilsner
Susanne
Mange tak ♥
Jeg tror, de fleste større supermarkeder har dem. De er ofte i afsnittet med asiatiske varer. Jeg har også set dem hos etniske grønthandlere.
Mmm, jeg elsker frugtsupper, og især smukke lyserøde sommervarianter.
Det er altså også godt – og en stærkt overset sommerdessert!
UHM!
Sidder lige og tænker på om jeg ikke snart skal have gæster igen, så denne lækkerhed kan komme på menuen!
Jeg tror også, det vil falde i god jord 🙂
Skøn, skøn ret! Jeg mindes ikke at have fået rabarbersuppe siden min barndom, og med vaniljeis bliver det jo en himmerigesmundfuld 🙂
Så er det på tide at få det igen! 🙂 😉
Mmh jeg elsker bare sådan en iskold rabarbersuppe med sød vaniljeis… Den skal vist også snart på menuen herhjemme 😉
– Anna
Det er også skønt! ♥