rabarbersuppe, dessertsuppe, suppe, dessert, rabarber, rørsukker, limeblade, citronerDet er ret fristende at lave sommerdesserter, når nu månedens benspænd er rabarber og asparges – også selvom vejret pt. opfører sig som om, at det allerede er efterår! Denne rabarbersuppe vil være fantastisk på en lun sommerdag, men den smager nu også ganske fint i regnvejr 😉

Jeg valgte at lave en forholdsvis syrlig rabarbersuppe, da jeg ville kombinere den med hjemmelavet vaniljeis. Suppen var en mere syrlig udgave af min rabarbersaft (dog uden kardemommekapsler men med limeblade i stedet), og vaniljeisen var baseret på min Ben & Jerry-inspirerede is – dog med ekstra vanilje i og lidt mere sukkersirup.

Rabarbersuppe
2 personer

200 g rabarber
2½ dl vand
75 g rørsukker
5 tørrede limeblade
ca. ½ dl citronsaft

Skær rabarberne i mindre skiver, og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, limeblade og vand. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tag gryden af fra varmen og hæld rabarbermassen gennem en si. Tilsæt halvdelen af citronsaften og lad din rabarbersuppe køle helt af, inden du smager den til med resten af citronsaften. Stil rabarbersuppen i køleskabet, indtil du skal servere den.

Anret din rabarbersuppe sammen med en kugle vaniljeis og evt. lidt frisk mynte eller citronmelisse.

Note: Kombinationen af den letsyrlige rabarbersuppe og den søde vaniljeis er virkelig lækker. Foretrækker du en mere sødmefuld rabarbersuppe, tilsætter du blot lidt mere sukker.