Flødelapper

Flødelapper

Jeg har stegt flødelapper! Og nu sidder du måske og tænker “hvad Snøvsen er det?!”, og det er såmænd en simpel dessert, man lavede tilbage i 1930’erne. Mit 30’er-benspænd er delvis inspireret af en række opskriftideer, jeg fik tilsendt af en sød læser, og her så jeg flødelapper på dessertlisten. Alene ordet gjorde mig nysgerrig, og jeg googlede mig frem til, at den som minimum går tilbage til slutningen af 1800-tallet! Der kan man bare se.

Jeg tjekkede en opskrift hos bloggen Vi bager gammeldags, men der stod ikke mængdeforhold på sukker og kardemomme, så der eksperimenterede jeg mig frem.

Flødelapper

ca. 10 stk.

2½ dl fløde
1 dl hvedemel
½ dl rørsukker
1 tsk kardemomme
et lille knips salt
smør til stegning

Hæld fløden i en lille skål og pisk sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt melet og pisk det til en jævn, tyk dej. Den bliver meget kompakt, og det er også meningen.

Smelt lidt smør på en stor pande og sæt dejklatter på størrelse med en spiseske på. Dup/tryk dem fladere med spiseskeen. Steg dine flødelapper ved mediumvarme, indtil de er klar til at blive vendt, og steg dem så på den anden side, indtil begge sider er gyldne. Vær opmærksom på ikke at stege dem ved for høj varme, da oversiden ellers er meget flydende, når du vender dem første gang.

Servér dine flødelapper med jorbærsyltetøj.

Note: Disse pandekagelignende flødelapper smager dejligt. Den sprøde smørstegte overflade og den tydelige flødesmag går godt sammen. Flødelapperne puffer op under bagningen men falder hurtigt sammen, da der ikke er hævemiddel i. Du kan derfor overveje at piske et æg i for at gøre dejen mere smidig og lettere at arbejde med.



4 thoughts on “Flødelapper”

  • De minder omde hollandske / nordtyske Poffertjes. Og de får mig til at tænke på krabbelurer, der vist også er gamle (og svenske) dem bagte min mor efter en gammel opskrift, da jeg var lille.

  • Det lyder spændende, især fordi de må have en god introduktion i en eller anden gammel kogebog.
    Godt du skriver om konsistensen, daden ellers ville lede mig på afveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.