Apple pies – minitærter

Apple pies – minitærter

Jeg havde egentlig planlagt at lave disse små apple pies i december måned, men så indså jeg, at de ville passe bedre til muffinform-benspændet. Så – her er de!

De små tærter så jeg hos Delish, men efter at have kigget nærmere på opskriften, valgte jeg at lave en række ændringer. Jeg havde en rest karamel tilbage fra mine bananmuffins med karamelcreme, så jeg opvarmede lidt af den og dryppede på to af kagerne. De kan dog sagtens spises, som de er.

Apple pies

4 personer

2 plader butterdej (fra frost)
ca. 2 dl friske æbletern
2 spsk smør
0,75 dl mørk farin
½ dl rørsukker
1 tsk kanel
et lille knips salt
½-1 spsk citronsaft

Halvér butterdejspladerne, så du får fire næsten kvadratiske stykker. Fold kanten i lette bølger på hver af stykkerne (tænk lidt som kanten af en hvid kyse) og tryk dejstykkerne ned i hver deres metalmuffinform. Kanten af dejen må kun lige stikke op. Bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter, indtil de er letgyldne. Tag dem ud og brug et smalt glas eller lignende til at trykke bunden af hver kagebund ned (butterdejen puffer en del op under bagningen).

Smelt smør i en gryde og tilsæt farin, rørsukker, kanel, salt og æbletern. Lad det simre ved lav varme og rør med jævne mellemrum. Tilsæt citronsaften efter fem minutter. Giv æblerne ca. fem minutter mere, og fyld så de små tærter med æblefyldet. Servér dem med det samme – gerne med lidt flødeskum til.

Note: Disse nuttede apple pies er en skøn lille dessert – og en god anledning til at bruge af vinteræblerne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.