Januar: Brug dine muffinforme!

Januar: Brug dine muffinforme!

Kan du huske dengang for 8-10 år siden, hvor cupcakes og muffins var det helt store? Hvor madmagasiner, cafeer og kagebutikker svømmede over med opskrifter på alskens (meget) pyntede små kager?

Ligesom så mange andre trends gled det i baggrunden efter nogle år, og nu er det sjældent, jeg støder på muffins og cupcakes. Men det er jo lidt synd – ikke mindst når man som mig har en del papirmuffinforme liggende, der ikke er blevet brugt….!

Så årets første benspænd bliver ‘Brug dine muffinforme!’. Oooog det behøver jo ikke nødvendigvis at være kage, der er tale om. Muffinforme kan bruges til mange ting – ikke mindst dem af metal. Jeg er for eksempel glad for at bruge mine til at lave tarteletter i. Men kuvertbrød kan de også bruges til – og flere spændende ting, jeg har på planlægningslisten.

Her er lidt inspiration til andre ting, jeg har bagt i muffinforme:

Chokolade-cupcakes med vaniljeflødeostecreme
Djævlecupcakes med chokoladecreme
Jordbærmuffins
Blåbærmuffins med mascarponecreme
Rabarbermuffins med lakridscreme
Drømmekagemuffins
Kokosdrømme
Runeberg kager

Æggemuffins med bacon
Muffins med rejer, porre og feta
Svampetarteletter
Rejetarteletter
Fetatærte
Squashmuffins

Som altid er du velkommen til at skrive dine ideer herunder 🙂

Se hvilke retter jeg nåede i forbindelse med benspændet6 thoughts on “Januar: Brug dine muffinforme!”

  • Hm, jeg er bange for at vi ikke følger med mad-trends her i Ugleboet. Vi bager stadig muffins mange gange om året, og bander, når vi ikke kan købe papirmuffins, der passer ned i hullerne på metalformene. Det må være en standardiseringsopgave på EU-niveau.
    Furgtmuffins, rabarber, ribs, blåbær, æble, jordbær og banan er faste på repertioret. Dertil kommer squash, og hvad vi lige ellers har.
    Jeg glæder mig til at se, om du har noget nyt og spændende i den kommende måned.

    • Det er jeg glad for at høre, for jeg synes, det er synd, at jeg så sjældent støder på muffins. Og ja, de svingende størrelser på muffinforme kan virkelig være irriterende! :O

  • Åh hvor godt det glæder jeg mig til at følge. Jeg bruger mine muffinforme meget. Når jeg nu tænker over det er det ofte til stop mad spild ofte bananmuffins og forleden æggemuffins hvor jeg tømte køleskabet for rester.

  • Jeg kom til at tænke på. Afhængigt af din definision på størrelsen så laver svenskerner knäck til jul i noget der ligner micro muffinforme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *