fetatærte, madtærte, hvedemel, smør, feta, æg, creme fraiche, timian,

Jeg er fortsat i gang med sommerforretterne, og det er søreme også blevet til en lille fetatærte (eller rettere syv), som også sagtens kan bruges som appetizer eller buffetbord (når det en gang bliver in igen).

Jeg brugte samme tærtedej som i forårstærten med asparges og kylling, men lavede fetafyld i stedet.

Fetatærte
ca. 7 små tærter

Dej:
50 g koldt smør
75 g hvedemel
1 æggeblomme
lidt salt

Fyld:
80 g blød feta
1 æg
½ dl creme fraiche
1 tsk timian
salt og peber

Rør salt og hvedemel sammen i en skål. Gnid det kolde smør i, så det bliver en grynet masse og ælt så æggeblommen i, så dejen samler sig. Stil dejen på køl i en halv times tid.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Brug en udstikker eller et glas til at udstikke runde stykker dej, du kan bruge til at fore metalmuffinforme med – de skal kun stikke halvt op af kanten, så du får lave tærter. Bag dem i fem minutter ved 200 grader.

Smuldr fetaen i en lille skål og rør det sammen med æg, creme fraiche og krydderier. Fordel fetamassen i de forbagte tærtebunde og stil dem tilbage i ovnen. Bag dem i ca. 15 minutter, indtil de er letgyldne.

Hver fetatærte anrettes med tomatskiver og lidt frisk timian.

Note: Sådan en nuttet lille fetatærte er en skøn forret til sommermiddagen.