rejemousse, skaldyrsmousse, rejer, smør, creme fraiche, dild, bronzefennikel, husblas,

Det er efterhånden en del år siden, jeg sidst har fået rejemousse, og det må bestemt være en fejl! Både tunmousse og laksemousse rangerer højt på min liste over yndlingsforretter, så jeg mente, det var på tide at lave en opdateret udgave af rejemousse. Jeg fokuserede på at lave den ret simpel. Jeg sneg selvfølgelig også lidt gode sager fra haven ind i retten – i dette tilfælde bronzefennikel samt ærteskud som pynt, men du kan også bruge dild i stedet for bronzefennikel.

Rejemousse
2 personer

80 g kogte rejer, finthakkede
1 spsk finthakket bronzefennikel eller dild
½ spsk friskpresset citronsaft
1 dl creme fraiche 18%
1 blad husblas
25 g smør
salt og peber

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Rør creme fraiche, citronsaft og rejer sammen. Smelt forsigtigt smørret i en lille kasserolle. Knug den bløde husblas fri for vand og put den i det smeltede smør. Når den er smeltet og rørt sammen med smørret, hælder du blandingen i creme fraichen og rører godt rundt. Tilsæt lidt salt og peber til sidst.

Hæld rejemoussen i en lille form (du kan evt. beklæde den med lidt husholdningsfilm inden, så du er sikker på, at moussen ikke sætter sig fast på formen). Stil din rejemousse på køl i mindst tre-fire timer, indtil den er stivnet helt.

Servér moussen sammen med lidt grøn pynt og et lille kuvertbrød.

Note: Dette er en mild og enkel forret. Du kan evt. fordele din rejemousse i små forme, inden den bliver sat på køl.