friteret brød, hvedemel, gær, gedeost, rapsolie, creme fraiche, tomater, oliven,

Jeg fik lyst til at lege lidt i forbindelse med mit sommerforret-benspænd, så jeg skulle da lave friteret brød! Det viste sig at være den hurtigste måde at bage på (!), men brødet bliver selvfølgelig lidt ekstra kalorieholdigt, når det har stegt i olie. Jeg rørte en almindelig hvedemelsdej, som jeg skulle bruge til nogle boller, men du kan variere dejens sammensætning så meget, som du nu lyster – prøv for eksempel også lidt speltmel eller fuldkornshvedemel i dejen.

Sommergrøntsagerne har nærmest overtaget vores køkken, så brødet skulle naturligvis toppes med friske tomater, og så kom der også lidt gedeost, hakkede oliven og frisk oregano fra haven. Mmm!

Friteret brød med tomater
2 personer

1½ dl dej – for eksempel fra kuvertbrød eller burgerboller
½ l rapsolie
2 spsk cremet gedeost
1 spsk creme fraiche
salt
7-8 små tomater, skåret i små tern
lidt frisk oregano
lidt finthakkede oliven

Del dejen i to lige store kugler og tryk dem flade med fingrene, så de bliver ovale. Varm olien op i en lille kasserolle, indtil den er så varm, at det bobler, hvis man stikker den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien. Put det ene stykke dej i olien og lad det stege, indtil det er gyldent på begge sider (husk at vende undervejs). Læg det på fedtsugende papir og steg det andet stykke dej.

Læg det friterede brød på to tallerkner. Rør gedeost, creme fraiche og salt sammen og fordel det over brødene. Top dem med tomatstykker, oregano, oliven og evt. lidt havsalt.

Note: Uhlala – friteret brød er en rigtig lækker sag! Det er ikke så fedtet og syndigt i smagen, som jeg havde forventet, men det smagte bestemt godt. Og så var det rasende let at lave.