Tomatfrikadeller – tomatokeftedes

Tomatfrikadeller – tomatokeftedes

Det græske benspænd griber om sig – den anden dag var det nemlig gemalen, der stod for madlavningen, og han lavede disse tomatfrikadeller – eller tomatokeftedes, som det hedder på græsk – til aftensmaden. Nu er jeg generelt fan af vegetarfrikadeller, men jeg mindes ikke at have fået nogen, der var så gode som disse tomatfrikadeller! Saftige, lækre og med masser af smag.

Vi spiste dem sammen med lidt pasta, men du kan også sagtens kombinere dem med en salat eller med ris.

Tomatfrikadeller

til ca. 3 personer

350-400 g meget modne cocktailtomater
75 g feta, smuldret
1 stort rødløg, hakket
1 spsk persille, finthakket
1 spsk mynte, finthakket
ca. 1 dl hvedemel
salt og peber
olivenolie til stegning

Skær tomaterne i mindre stykker, læg dem i en skål og drys lidt salt over. Lad dem trække en halv times tid. Rør derefter tomaterne sammen med hakket løg, krydderier og feta. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil tomatdejen er så fast, at den kan formes som frikadeller. Put dejen i køleskabet en halv times tid, så dejen bliver mere fast. Varm en god sjat olie på den store pande og form derefter tomatfrikadeller med en spiseske og den ene hånd. Det hjælper at dyppe spiseskeen i vand mellem hver frikadelle. Steg dine tomatfrikadeller på hver side i et par minutter, indtil de tager farve. Læg dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle.

Note: Som sagt – saftige og velsmagende tomatfrikadeller, som er et fint alternativ, hvis du vil have en kødfri dag. Du kan evt. overveje at tilsætte lidt chili eller cayennepeber, hvis du gerne vil have, at dine tomatfrikadeller ‘bider lidt’, men ovenstående udgave fungerer dog også fint uden.

 

tomatfrikadeller, vegetarfrikadeller, vegetar, tomatokeftedes, tomater, rødløg, feta, hvedemel, persille, mynte


3 thoughts on “Tomatfrikadeller – tomatokeftedes”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *