Imam Bayildi – fyldt aubergine

Imam Bayildi – fyldt aubergine

Jeg spurgte min græske ven, hvilke retter hun kunne anbefale i forbindelse med mit græske benspænd i denne måned, og her nævnte hun blandt andet fyldt aubergine, der er en enkel men lækker vegetarret. Du kan selvfølgelig også vælge at bruge fyldt aubergine som tilbehør til en kødret, men den kan som sagt sagtens serveres som ren vegetarret.

Hun gav mig et link til en opskrift på fyldt aubergine hos Food, og den legede jeg så lidt videre med. Resultatet blev ovenstående servering – som i øvrigt er til to personer.

Fyldt aubergine

2 personer

1 aubergine
2 løg, hakkede
½ dl olivenolie
2 fed hvidløg, pressede
2 tomater, skåret i mindre stykker
2 spsk bredbladet persille, hakket
1 spsk mynte, hakket
salt og peber
evt. lidt citronsaft

Fjern den alleryderste del af aubergine-enderne og halvér derefter auberginen på den lange led. Varm olien op på en pande og steg auberginedelene på den flade side først, indtil de bliver gyldne. Giv dem derefter et par minutter på den anden side. Læg aubergine-delene i et ildfast fad og lad dem hvile i et kvarters tid. Imens laver du fyldet.

Svits løg og hvidløg i en pande i lidt olie. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt tomater, persille og lidt salt. Lad det simre, indtil tomaterne er bløde, og tilsæt så mynten. Smag til med peber og evt. lidt citronsaft. Fordel fyldet oven på de to aubergine-halvdele. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter, indtil de er møre.

Fyldt aubergine kan serveres med kogte ris eller friskbagt brød.

Note: Som jeg har sagt før – man behøver ikke kød, når man kan lave så saftige, velsmagende vegetarretter på denne tid af året! Fyldt aubergine har masser af smag fra tomater, hvidløg og de friske krydderier, og det cremede auberginekød gjorde, at jeg heller ikke savnede en sauce til denne ret. Men du er selvfølgelig altid velkommen til at servere tzatziki til.



2 thoughts on “Imam Bayildi – fyldt aubergine”

    • Jeg er også mere og mere fristet til at køre ren vegetarstil om sommeren med alle de dejlige grøntsager, man kan få fat på i disse måneder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *