Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille er nok Provences mest kendte ret, og det er samtidig en ret, jeg har lavet utallige gange. Derfor blev jeg temmelig overrasket, da jeg opdagede, at jeg ikke har en opskrift på ratatouille her på bloggen! Men så er det jo godt, at jeg har provencalsk benspænd i denne måned, så jeg opdager den slags sære fejl.

For det er helt klart en fejl, at jeg ikke allerede har en opskrift på ratatouille på bloggen. Det er nemlig en af de bedste og letteste sommerretter, som du kan servere som tilbehør til næsten al sommermad. Og det er en ret fleksibel ret, da den oprindeligt blev lavet af fattige bønder, som blot brugte de grøntsager, de lige kunne få fat på.

I dag vil en ratatouille dog typisk bestå af løg, røde peberfrugter, auberginer, squash, tomater og olivenolie. Og retten er så populær, at du ind imellem også finder den i fancy udgaver på gourmetrestauranter (… man kunne mistænke dem for at være inspireret af Disneyfilmen…).

Ratatouille

7-8 personer

2 mellemstore løg, skåret i tynde både
olivenolie til stegning
2 store røde peberfrugter, skrået i strimler
2 mellemstore auberginer, skåret i tern
2 mellemstore squash, skåret i strimler
4-5 mellemstore tomater, hakkede
salt og peber

Hæld en gavmild sjat olivenolie i en stor dyb sautérpande og svits løgene ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt auberginetern sammen med et drys samt og steg dem i ca. ti minutter, inden du tilsætter peberfrugt. Giv retten yderligere et par minutter, inden du tilsætter squash og tomater samt lidt mere salt. Læg låg på panden og skru ned for varmen. Giv din ratatouille en halv time – måske lidt længere, hvis du ikke synes, at grøntsagerne er møre nok. Smag den til med salt og peber og servér den som tilbehør.

Note: Ratatouille smager af sol og sommer, og så er det en yderst let ret at tilberede. Det er også en ret, der holder sig fint i køleskabet i flere dage, så derfor kan du lige så godt lave en stor portion, nu du er i gang.

Jeg kom i øvrigt til at tænke på den spanske ret pisto, mens jeg stod og stegte grøntsagerne, for den minder en del om ratatouille.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *