Fransk peberfrugtsalat

Fransk peberfrugtsalat

Her er en simpel fransk peberfrugtsalat, som du bør prøve. Det er naturligvis en ret, jeg laver i forbindelse med månedens provencalske benspænd.

Inspirationen har jeg fra den skønne kogebog ‘Et bord i Provence’, og det er ikke usædvanligt at støde på lækre vegetarretter med grillede peberfrugter i det sydfranske. Det er en skøn salat, som du kan kombinere med de fleste retter – lige fra fiskeretter og kødretter til vegetarretter. Du kan grille peberfrugterne enten direkte på grill eller i ovnen. Og med det lidt ustabile vejr vi har for tiden, så er den sidste løsning nok den bedste.

Fransk peberfrugtsalat

2-3 personer

3 peberfrugter (eventuelt i forskellige farver)
2 spsk olivenolie
lidt citronsaft
1 håndfuld hakket frisk basilikum
1 dl sorte saftige oliven
salt og peber

Skær toppen af hver peberfrugt og fjern kernerne. Læg dem derefter på en bagepapirbeklædt bageplade og sæt dem i ovnen ved 220 grader. Lad dem bage, indtil skindet får sorte pletter og tag så pladen ud. Brug en tang til at løfte peberfrugterne over i en frostpose og luk den til. Lad dem køle af, indtil de er håndvarme, og pil så skindet af dem.

OBS – hvis du foretrækker at tilberede peberfrugterne på grillen, så lægger du dem naturligvis bare på og steger dem, indtil skindet bliver sort. Når du tager dem af, kan du så tilberede de andre ting, du vil have på grillen, mens peberfrugterne køler af.

Skær peberfrugterne i strimler og vend dem i en skål sammen med olivenolie, citronsaft, basilikum samt oliven. Smag din peberfrugtsalat til med salt og peber og servér den til lige den ret, du har lyst til.

Denne peberfrugtsalat kan i øvrigt sagtens holde sig flere dage i køleskab og vil også gøre sig godt som fyld i sandwiches.

Note: Supersimpel salat, som du lige så godt kan lave en stor portion af, nu du er i gang, så du har til flere dage. Den smager af sol og sommer!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *