Friterede courgetteblomster

Friterede courgetteblomster

Jeg forbinder friterede courgetteblomster med Provence, så naturligvis er det en af de retter, jeg skal prøve i forbindelse med månedens Provence-benspænd. Og da blomsterne kan være svære at få fat på herhjemme, så kiggede jeg selvfølgelig efter dem, da jeg var i Sydfrankrig i sidste uge. Det er i øvrigt en ret, som franskmændene har adopteret fra italienerne, men som i dag er ret udbredt i Provence.

Friterede courgetteblomster findes i en del versioner. I nogle vendes de i beighnetdej, inden de frituresteges, i andre fyldes blomster med (grøntsags-)fars, inden de steges.

Jeg valgte at lave den simple udgave med beighnetdej, så vi kunne spise den som appetizer/forret.

Friterede courgetteblomster

10 stk

10 friske courgetteblomster

Beighnetdej:
2 dl hvedemel
3-4 dl øl
lidt salt

6-7 dl rapsolie

Start med at rense blomsterne. Fjern eventuelle smådyr samt fjern støvdrageren.

Rør hvedemel og salt sammen og pisk derefter øl i lidt efter lidt, indtil dejen er mere tyndtflydende end en pandekagedej.

Hæld olie i en kasserolle eller gryde og varm det op. Når olien er klar (tjek ved at stikke den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien. Bobler det omkring tændstikken, så er olien klar), vender du to-tre blomster i dejen og lader dem dryppe af, inden du forsigtigt lægger dem i den varme olie. Pas på, at olien ikke sprøjter på dig. Lad dem fritere, til de er letgyldne på begge sider (husk at vende dem undervejs) og tag dem derefter op med en hulske. Læg dem på et par stykker køkkenrulle og drys lidt salt over. Fritér resten af blomsterne på samme måde.

Friterede courgetteblomster skal helst serveres, mens de stadig er lune.

Note: Sjovt og festligt eksperiment! De har en mild og let sødmefuld smag, så servér dem gerne med en letbitter øl eller en frisk og letsyrlig hvidvin.2 thoughts on “Friterede courgetteblomster”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *