Sommersuppe

Sommersuppe

Sommeren går på hæld, men du kan stadig nå at lave en sommersuppe. Og denne trefarvede vegetarsuppe passer samtidig fremragende ind i mit tricolore-benspænd, og så er alt jo godt.

Inspirationen fik jeg fra en gammel opskrift fra et familiemedlem, hvor jeg justerede på målene, så den bliver mere fyldig. Jeg holdt mig til ærter og gulerødder som fyld, men du kan også sagtens bruge andre sommergrøntsager.

Sommersuppe

2 personer

4 dl grøntsagsbouillon
1 stor gulerod, skrællet (ca. 125 g)
2 dl frosne ærter
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
1 dl fløde
1 æggeblomme
1 dl bredbladet persille, hakket
salt og peber

Skær guleroden i små tern og hæld dem i en kasserolle sammen med bouillon. Varm det op og lad det simre i nogle minutter. Tilsæt ærterne og varm det op, indtil det atter simrer. Hæld lidt af mælken i en lille skål og rør melet ud i det. Hæld blandingen i gryden sammen med mælken og varm det langsomt op. Pisk æggeblomme sammen med fløden og hæld det i suppen sammen med persille. Varm suppen op under piskning, indtil den når kogepunktet, og tag den så af varmen.

Servér din sommersuppe med det samme – evt. sammen med lidt hjemmebagt brød.

Note: Dette er en herlig sommersuppe, som – på grund af det valgte grøntsagsfyld – også smager lidt a la tarteletfyld. Og det er jo ikke så ringe endda!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.