Drømmekagemuffins i to udgaver

Drømmekagemuffins i to udgaver

Tidligere på ugen lokkede gemalen mig til at bage drømmekagemuffins til hans kolleger, og da det var en kærkommen lejlighed til at bage kager, så sagde jeg straks ja. Jeg tog udgangspunkt i den klassiske drømmekage-opskrift men brugte mørk muscovadosukker i stedet for farin, og så erstattede jeg hvedemelet med fuldkornshvedemel og speltmel, da jeg ikke havde mere almindeligt hvedemel. Den ene halvdel af fyldet tilsatte jeg 1½-2 spsk kakao og lidt mere smør og sukker, så der var to forskellige udgaver at vælge imellem.

Drømmekagemuffins

24 stk.

4 æg
300 g rørsukker
50 g fuldkornshvedemel
200 g speltmel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
50 g smeltet smør
2 dl mælk

Fyld:
100 g smør
150 g kokosmel
200 g mørk muscovadosukker
½ dl mælk

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål og rør det derefter i æggemassen. Smelt smørret langsomt i en gryde sammen med mælken og tag derefter gryden af komfuret. Når det er håndvarmt, hældes det i dejen. Rør det godt sammen og fordel dejen i muffinsforme – de må max være halvt fyldt med dej, da der også skal være plads til fyld.

Bag den første portion drømmekagemuffins ved 225 grader i 10-12 minutter (stik evt. i dem med en tynd træpind for at se, om de er gennembagt). Mens kagerne bages, laver du fyldet.

Put smør, kokosmel, muscovadosukker og mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag dine drømmekagemuffins ud af ovnen, når de har fået 10-12 minutter, og put fyld på dem. Stil kagerne tilbage i ovnen og giv dem 4-5 minutter, inden de er færdige.

Note: Nu overlod jeg kagespisningen til gemalens kolleger, og mine drømmekagemuffins lod til at falde i rigtig god jord. Versionen med kakao var også ret populær. Jeg testsmagte kakaofyldet, da jeg var i gang med at lave det, og det vil jeg helt sikkert bruge igen en anden gang. Jeg kunne godt lide den mørkere og mere chokoladeagtige smag, selvom den klassiske version af drømmemuffins nu også er ret god.21 thoughts on “Drømmekagemuffins i to udgaver”

  • Mange tak! Jeg har tænkt på at gøre det virkelig længe, men jeg er altid endt med at lave noget andet. Nu var der ikke længere nogen undskyldning 😀

 • Dine muffins lyder skønne! Jeg synes, det er en god idé at bytte hvedemelet ud med fuldkornshvedemel og speltmel, hvor det kan lade sig gøre – så synder vi da en smule mindre 🙂

 • Spændende med en ny variation af drømmekage. I mange år var det min hade-kage nr. 1. Jeg forstod simpelthen ikke andres glæde ved den kage, men nu har jeg fået et lidt bedre forhold til den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Det er en af mine favoritter blandt klassikerne, men det er faktisk utrolig sjældent, at jeg støder på den i dag. Måske fordi den var så populær i 1980’erne og starten af 1990’erne? Eller også kommer jeg de forkerte steder 😀

 • Jeg har bagt drømmekagemuffins 1 gang før, og de var meget populære. Folk tigger og ber mig altid om at bage drømmekage, men jeg hader det, for det mislykkes af ukendte årsager altid (den falder altid sammen på midten, grr). Næste gang får de smidt muffins i hovedet i stedet – muligvis efter dine variations-opskrifter.

  • Ok, det er træls! Men så er det godt, du kan ty til muffins-udgaven. Kan du selv lide drømmekage?

  • Det er også en handy lille størrelse – og lettere at ‘portionsanrette’, i stedet for at folk står og skærer mindre og mindre stykker af bradepandekagen, fordi de ikke vil tage det sidste stykke 😉

 • Jeg er helt syg med drømmekage – især den mørke af slagsen – og sådan en lille muffin ser da super sød og mums ud 😉

  Og så har jeg lige læst dit sidste pip om Paris… bli’r jo totalt rejselysten, når jeg ser dine billeder og læser dine ord. Lidt farligt. For nu skal jeg altså ikke noget i et stykke tid! Og mmhmm, den marrokanske ret ser også god ud 😀

  • Ja, eneste problem er bare, at jeg ikke selv fik én… hvilket betyder… at så må jeg jo lave dem igen på et andet tidspunkt 😀

 • Nøøøøøøøøøøøøøøj hvor ser de gode ud. Lige umiddelbart troede jeg, at den bagerste muffin på billedet var brændt på, men så fik jeg jo forklaringen. Note til mig selv – Hvis man skal lave kage til nogle rigtige chokoholics tror jeg, at jeg ville bruge din mørke drømmekagetop og så smække den på en chokoladeskærekage:-)

  • Se, det har jeg engang haft en opskrift på, og den ledte jeg faktisk efter for nylig, men den er pist forsvundet! Det irriterer mig, for det var en rigtig god opskrift på en chokoladekage med en skøn, skøn kokostopping! Tror dog at jeg kan lave noget tilsvarende, hvis jeg – som du også nævner – tager udgangspunkt i denne her topping 🙂

   • Det er måske ‘den du ved nok’, du tænker over? 🙂 Det er en chokoladekage med chokolade-kokos-topping 😉 Mmm

    • Nej, den har jeg kun hørt om via diverse netfora, men jeg har aldrig smagt den i virkeligheden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *