Smukke chokoladesmåkager med kandiserede bær

smukke chokoladesmåkager, småkager, kage, dessert, chokolade, mørk chokolade, hvedemel, bagepulver, smør, rørsukker, vaniljeekstrakt, vanilje, cocktailbærFor nylig havde jeg atter brug for en portion bestikkelses-småkager, og jeg valgte at gribe fat i ‘The Golden Book of Chocolate’, som er den smukkeste og mest chokoladesult-fremkaldende kogebog, jeg har. Det er food porn på højeste niveau! Jeg var i mit pjankede hjørne og kunne ikke stå for en opskrift på smukke chokoladesmåkager med cocktailbær. Jeg ved det – det er lidt et fy-produkt, som mange har et ret anstrengt forhold til, men da vi var i Barcelona i foråret, faldt jeg over et glas, som var så funky, at de skulle med hjem.

Jeg brugte lidt mere chokolade, end der stod i opskriften, og vanen tro brugte jeg lyst rørsukker i stedet for almindeligt hvidt sukker.

Smukke chokoladesmåkager med kandiserede bær
ca. 14 stk.

125 g hvedemel (evt. 25 g mere)
½ tsk bagepulver
et knips salt
125 g smeltet smør
50 g lyst rørsukker
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hakkede cocktailbær
80 g hakket mørk chokolade

Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen. Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt med en elpisker, indtil massen er let og luftig. Rør de tørre ingredienser i massen og vend cocktailbær og chokolade i dejen. Sæt dejklatter på størrelse med en teskefuld på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt pladen i en forvarmet ovn ved 190 grader. Bag småkagerne i ca. 15 minutter og lad dem afkøle på en rist.

Note: Smukke chokoladesmåkager med en skøn smag! De var dog også forholdsvis porøse, så en anden gang vil jeg tilføje lidt mere mel. Men ellers en fin måde at udnytte cocktailbær – når det nu skal være 😉

17 thoughts on “Smukke chokoladesmåkager med kandiserede bær

    • Selv tak! Jeg synes, det er synd, at cocktailbærrene kun bruges til jul, så det var hyggeligt med en småkage, hvor de også kan bruges 🙂

  1. Lækkert 🙂
    Hvordan kan det egentlig forresten være at du (og andre) bruger rørsukker i stedet for alm. hvidt sukker? Jeg har vist aldrig rigtigt selv prøvet det, men er det noget med smagen der er bedre eller hvad? Og kan man også smage det i fx bagværk?

    • Rørsukker har mere – og lidt mørkere – smag, hvilket jeg godt kan lide. Desuden forarbejdes rørsukker ikke lige så meget som hvidt sukker, og rørsukker har derfor ry for at være sundere (dog ikke kaloriemæssigt) end almindeligt hvidt sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *