Hjertemuffins – med rejer, porrer og feta

madmuffins, muffins, rejer, hvedemel, durummel, bagepulver, æg, mælk, feta, porrerI går havde jeg besøg af Himmelske Kager, Min Kage samt Godte, og selvfølgelig blev jeg nødt til at lave mad, der passede til månedens benspænd, når nu jeg havde kagebloggere på besøg. Jeg tænkte, at de skulle have én på opleveren, og forretten bestod derfor af disse fine muffins – med rejer til!
Den luftige muffin – som i øvrigt indeholdt både porrer og feta – havde jeg fået inspiration til i en reklamefolder, jeg fandt i supermarkedet for et stykke tid siden. Her var beskrevet, hvordan man kunne bage ret luftige madmuffins med bagepulver, så det legede jeg videre med. Kagepynten blev valgt ud fra, at det var en af de få typer kagepynt, jeg har, som ikke smager af noget.

Muffins med feta og porrer
7 stk.

100 g hvedemel
100 g durummel
20 g bagepulver
2 æg
2 dl mælk
1 spsk rapsolie
100 g feta
2 små porrer, fintsnittet
salt
rejer

Pynt: Creme fraiche 18% og glimmer uden smag

Rør hvedemel, durummel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg, mælk og rapsolie i. Smuldr fetaen og hæld den i skålen sammen med de fintsnittede porrer og lidt salt. Rør det godt sammen og hæld det i papirmuffinforme – de skal fyldes, så dejen fylder max tre-fjerdedele af formen. Bag dem ved 180 i ca. 20 minutter – hold øje med dem i de sidste fem minutter og prik i dem med en tynd træpind, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de er gennembagte.

Lad dem afkøle, inden du dekorerer dem med creme fraiche og kagepynt og serverer dem sammen med en skål med rejer.

Note: Jeg havde oprindeligt tænkt på at udhule disse muffins og putte rejerne ned i, men da jeg havde en muffinskål, der passede perfekt til temaet, så endte jeg med ovenstående løsning. Det var i øvrigt en udmærket kombination, men creme fraichen vil jeg nok smage til en anden gang, så den passer bedre ind.

Er det kage?
Niks – men festligt så det ud.

Resten af maden skriver jeg om i morgen, men vil du vide mere allerede nu, kan du kigge hos Himmelske Kager og Min Kage, der allerede har skrevet om hele aftenen.21 thoughts on “Hjertemuffins – med rejer, porrer og feta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *