Hjertemuffins – med rejer, porrer og feta

Hjertemuffins – med rejer, porrer og feta

I går havde jeg besøg af Himmelske Kager, Min Kage samt Godte, og selvfølgelig blev jeg nødt til at lave mad, der passede til månedens benspænd, når nu jeg havde kagebloggere på besøg. Jeg tænkte, at de skulle have én på opleveren, og forretten bestod derfor af disse fine muffins – med rejer til!
Den luftige muffin – som i øvrigt indeholdt både porrer og feta – havde jeg fået inspiration til i en reklamefolder, jeg fandt i supermarkedet for et stykke tid siden. Her var beskrevet, hvordan man kunne bage ret luftige madmuffins med bagepulver, så det legede jeg videre med. Kagepynten blev valgt ud fra, at det var en af de få typer kagepynt, jeg har, som ikke smager af noget.

Hjertemuffins med feta og porrer

7 stk.

100 g hvedemel
100 g durummel
20 g bagepulver
2 æg
2 dl mælk
1 spsk rapsolie
100 g feta
2 små porrer, fintsnittet
salt
rejer

Pynt: Creme fraiche 18% og glimmer uden smag

Rør hvedemel, durummel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg, mælk og rapsolie i. Smuldr fetaen og hæld den i skålen sammen med de fintsnittede porrer og lidt salt. Rør det godt sammen og hæld det i papirmuffinforme – de skal fyldes, så dejen fylder max tre-fjerdedele af formen. Bag dem ved 180 i ca. 20 minutter – hold øje med dem i de sidste fem minutter og prik i dem med en tynd træpind, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de er gennembagte.

Lad dem afkøle, inden du dekorerer dem med creme fraiche og kagepynt og serverer dem sammen med en skål med rejer.

Note: Jeg havde oprindeligt tænkt på at udhule disse muffins og putte rejerne ned i, men da jeg havde en muffinskål, der passede perfekt til temaet, så endte jeg med ovenstående løsning. Det var i øvrigt en udmærket kombination, men creme fraichen vil jeg nok smage til en anden gang, så den passer bedre ind.

Er det kage?
Niks – men festligt så det ud.

Resten af maden skriver jeg om i morgen, men vil du vide mere allerede nu, kan du kigge hos Min Kage og Himmelske Kager, der allerede har skrevet om hele aftenen.

madmuffins, muffins, rejer, hvedemel, durummel, bagepulver, æg, mælk, feta, porrer


21 thoughts on “Hjertemuffins – med rejer, porrer og feta”

 • Tusind tak for i går – det var super hyggeligt 🙂 Det var i sandhed et festligt måltid og muffins'ene var lækre og luftige. Har netop blogget om vores aften. Retter lige ind, så jeg får linket til opskriften.

 • Camilla – selv tak, det var skønt at vi fandt en dag, og det var en rigtig hyggelig aften!

  Uh, jeg tilføjer straks linket – resten af retterne skriver jeg om i morgen – nu er det mørkt nok til, at vi kan se et par afsnit af Deadwood i stuen, så jeg smutter fra computeren 🙂

 • Tak for en super skøn og hyggelig aften. Du havde virkelig gjort noget ud af aftenen. Jeg glæder mig allerede til næste gang vi ses igen. De der madmuffins var alle tiders 😀

 • Vibeke – selv tak, det var dejligt, at I også hyggede jer 🙂
  Hæhæ, jeg var spændt på, hvordan I ville reagere, men I tog det nu meget pænt 😀

 • Jeg siger også mange tusind tak – for mad og det skønneste selskab!
  Hvor var det bare hyggeligt! ♥

  Jeg får først blogget om det om et par dage – og jeg er stadig lidt skræmt over det løgkompot…
  ;-D

  De der hyldeblomstkys.. *Suk og mums*!

 • Godte – selv tak og lige over! Du opførte dig jo helt eksemplarisk – det havde jeg ikke regnet med 😀

  Det var dejligt, du kunne komme 🙂

 • Sikke en skøn idé med porrer i muffins – de ser meget dekorative ud! Dejligt når man finder sammen med andre bloggere i et kreativt fællesskab 🙂

 • SushiStegen – mange tak. Det var jo så oplagt at lave benspændsmad, nu det lige var dem, jeg havde på besøg.

  Og jow, det var meget søde gæster – kan godt anbefale dem 😀

 • Madame – mange tak. De tog det også meget pænt, da jeg satte rejer på bordet – meeen de vidste nok også, at jeg kunne finde på noget sjovt, når de dukkede op 😉

 • Arj hvor er det ´bare en fantastisk ide – den skal jeg helt sikkert afprøve, kunne være en sjov lille “gimmick”! Du holder aldrig op med at forbløffe mig med dine benspænd, du gør de fleste af os andre mad-bloggere til skamme med din kreative hjerne 😀 😀

  – Maj 🙂

 • Maj – tusind tak. Jeg tror dog, at folk får lov til at sunde sig i næste måned – der er pt. tænkt som et lidt mere 'normalt' benspænd, men ikke desto mindre et, jeg har glædet mig til 🙂

 • Jeg havde vist min mutti denne opskrift, og i dag kom hun forbi med denne + hjemmelavet iskaffe-ekstrakt 😀 Så stor lykke herfra 😉
  (hehe – god taktik, at vise nogle af de lækkerier man ser til andre, når de så forkæler en med det indimellem) 😀 :$

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *