Melon- og agurkedrink og en indbagt islagkage

Melon- og agurkedrink og en indbagt islagkage

En af dessertklassikerne i vores familie er indbagt islagkage, så det måtte jeg selvfølgelig prøve kræfter med i forbindelse med mit Er det kage?-benspænd.

Da NYBH i sidste uge skrev om at lave limonade af meloner, kom jeg i tanke om et gammelt løfte til mig selv om, at jeg skulle huske at eksperimentere med melondrinks denne sommer. Jeg havde også en fiks idé om, at det kunne være sjovt at bruge agurk i drinks, så hvorfor ikke kombinere disse to ting?

melon-agurkedrink, drink, melondrink, galiamelon, melon, agurk, mynte, lime, flormelis, mousserende vin

Melon- og agurkedrink

4 personer

1 galiamelon, skrællet
½ agurk, skrællet
2 spsk frisk mynte
saften fra to limefrugter
3 spsk flormelis
1 dl mousserende vin
isterninger

Blend ingredienserne og servér med det samme.

Note: Frisk og mild drink, som er så lav på alkohol, at alle kan være med. Jeg overvejer at lave den med rom næste gang.

Efter drinken smed vi en omgang spareribs på grillen sammen med grøntsagsspyd (champignons, rød peberfrugt og hvidløgsfed) samt denne spidskålssalat bestående af et halvt fintsnittet spidsskål vendt i en creme af 150 g rygeost, 2 dl creme fraiche 9%, 2 tsk dijonsennep samt salt og peber – og til sidst pyntet med kornblomster (ja, de er spiselige).

Desserten bestod af indbagt islagkage – dog ikke lavet på grillen.

Indbagt islagkage

6 personer

1 lagkagebund*
100 g hakket mørk chokolade
300-500 ml is
4½ æggehvider
130 g rørsukker
½ tsk vaniljesukker

En lagkagebund lægges i et ildfast fad og den hakkede chokolade fordeles – hold dog de sidste par cm til kanten af lagkagebunden fri for chokolade. Fordel isen ovenpå, så det ligger som en top – hold igen et par cm fri fra kanten af lagkagebunden. Pisk æggehviderne og tilsæt lidt sukker ad gangen undervejs og slut af med også at piske vaniljesukkeret i. Når æggehviderne og sukkeret er pisket til en cremet og lidt sej marengsmasse, fordeler du denne ud over ‘isbjerget’ – vær meget omhyggelig med at få dækket isen helt, da marengsen skal sørge for, at isen ikke smelter, når den kommer i ovnen!

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 225 i ca. 7-10 minutter, indtil marengstoppen er gylden. Servér med det samme!

Note: Siden jeg første gang fik serveret indbagt is for nogle år siden, har jeg været lidt fascineret af konceptet med at bage is – det er da sjovt! Det er også en meget let og hurtig dessert – og så smager den godt. Lagkagebunden havde jeg på frost – den var den sidste tredjedel af en portion på tre lagkagebunde, jeg bagte på et tidspunkt, hvor jeg kun skulle bruge de to, så det krævede kun, at jeg tog bunden op et par timer inden brug.

Er det kage?
Jeps!20 thoughts on “Melon- og agurkedrink og en indbagt islagkage”

 • Indbagt is? Sikke en sjov idé – det har jeg aldrig smagt, men det ser jo vildt lækkert ud 🙂
  Og en drink lavet af melon og mousserende vin må lige være sagen i disse varme dage, hvor man mest lever af jordbær og koldskål 😉

 • Ihhh det skal jeg altså prøve at lave. Sådan en omgang indbagt is vil jo lige være et hit her om sommeren. jeg tænker at lidt friske bær til vil gøre den endnu mere sommerlig

 • Åh, en Baked Alaska – sådan en har jeg ikke set siden min læretid. Jeg kan love dig for at jeg skal prøve at lave sådan en snart 🙂

  Uhm, lækre sager det hele.

 • Jeg har altid være facineret af indbagt is, men har egentlig aldrig haft mod på at lave det selv… måske man skulle prøve, for lækkert ser det ud :o)

  knus
  Camilla

 • Hold da helt op – jeg havde helt glemt at den kage/dessert eksisterede.
  Henter lige den store hagesmæk, savler som bare pokker, mundvandet tåler ikke den slags kager:-)
  Mange hilsner
  Charlotte

 • Har prøvet det der indbagte is engang – og det smager bare SÅ godt! Fuck!
  Jeg fik mega lyst til det da jeg så dit billede. Bortset fra, at mælkeallergien nok sætter sine begrænsninger der *G* – tror ikke sorbet smager helt så godt indbagt… 😛

 • Det er helt vildt sjovt at bage is – og heldigvis har jeg kun gjort det med held 🙂 Jeg kender nogle som ikke har været så heldig…..

  Sjovt, for jeg har også tænkt tanken med agurk, det må prøves.

  Mange hilsner
  Birthe

 • …og en hjemmelavet lagkagebund gør nydelsen meget større 😀

  nb. Da Rimkogeren i slutningen af 1990'erne bl.m.a. havde køkkensløjd på sit arbejdsskema, lærte eleverne at lave denne kage/dessert – dog med købebunde og ditto is! Ungerne troede ikke på projektet, så der var trængsel ved skolens bageovne. Efter at have tømt fadene, ja da blev en gentagelse lavet i mange hjem, og det med samme succes 😉

 • Madame – det må du prøve – det er en let og lækker kage 🙂

  Jeps, vi trængte til noget frisk og let at drikke, og så var jeg ret pjattet med farven 🙂

 • Camilla – det skal du! Det er en god dessert at kunne smække på bordet her om sommeren – og så kræver den heller ikke så megen forberedelse, hvilket egner sig rigtig god til grillaftener 🙂

 • Charlotte den 2 – hæhæ, undskyld 😉
  Jeg har fået det engang hos svigerforældrene og kom pludselig til at tænke på oplevelsen den anden dag – og så var jo fristende med denne måneds tema 😉

 • Hottie von Dottie – tror du har ret – sorbet vil nok være lidt mærkeligt. Men men – forsøg endelig, for det kan da være, at du kan finde en god kombination? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *