Honningmuffins – minikager
Jeg er tilbage til muffin-benspændet, og nu er det tid til en sød udgave igen, så jeg har bagt honningmuffins. Jeg så en opskrift hos Tante Sød for en række år siden, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg ændrede dog lidt i dejsammensætningen. Jeg syntes, at opskriften på toppingcremen var for besværlig, så jeg skelede i stedet til karamelcremen fra mine bananmuffins og udskiftede dulce de leche med honning i denne version.
Du kan selvfølgelig sagtens bage disse honningmuffins i almindelige muffinforme. Jeg vil tro, at de i så fald skal have 20-25 minutter. Du kan tjekke, om de er gennembagt ved at stikke en tynd træpind i dem og se, om der hænger dej ved, når du tager pinden ud igen.
Honningmuffins – minikager
ca. 16 minimuffins
Dej:
1½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
60 g blødt smør
1 æg
½ dl honning
½ dl rørsukker
½ dl yoghurt naturel eller creme fraiche
½ tsk vaniljepulver
Honningcreme:
80 g blødt smør
100 g flormelis
1 dl honning
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt honning, yoghurt og æg pisk grundigt. Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser og pisk dejen, til den er ensartet. Fyld små muffinforme (deres base er 3-4 cm i diameter) med dej. Det er lettest med en sprøjtepose eller en frysepose, som du har klippet et lille hul i. Bag dine honningmuffins ved 175 grader i ca. 12 minutter, til de er letgyldne. Lad dem køle helt af.
Pisk ingredienserne til honningcremen sammen og fyld den på en sprøjtepose. Pynt dine honningmuffins med honningcreme. Kagerne smager tydeligt af honning, men kan du ikke nære dig, så kan kagerne pyntes med lidt honning eller sukkerpynt.
Note: Er du vild med honning, så er disse honningmuffins noget for dig. Selve kagerne har en fin mild smag med et tydeligt strejf af honning, og de holder sig saftige i flere dage, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Men de bliver selvfølgelig endnu bedre med lidt honningcreme oven på. Da kagerne er små, lavede jeg ikke en høj topping men blot et tyndt lag oven på hver kage.
De ser lækre ud, de små honningmuffins. Demn må jeg prøve, da jeg har en hel del honning, der er for gammel, men fin til kager. Og bananner har vi altid i huset )
Jeg tjekkede lige Tante Søds blog, og det er én af de væmmelige oplevelser i blogland. Når bloggen bare sådan ender … jeg spørger mig selv, hvad der mon er sket med hende.
Ja, jeg har også ind imellem tænkt på, hvorfor hun mon stoppede med at blogge. Ellers en dejlig blog <3