Morgenmadsmuffins med dadler
Jeg har bagt nogle morgenmadsmuffins, som dog også kan spises på andre tidspunkter af døgnet – for eksempel hvis du har brug for lidt ekstra energi på en lang gåtur eller efter træning.
Inspirationen fik jeg fra en opskrift fra en af de første blogs, jeg begyndte at følge – Healthy Tripping Point. Bloggeren er stoppet for mange år siden, men indlæggene ligger der stadig. Det er i øvrigt lidt pudsigt, at det lige er morgenmadsmuffins, jeg vil prøve fra bloggen, eftersom de ikke helt matcher hendes øvrige (sunde) opskrifter. Men ind imellem skal der jo være plads til lidt sødt.
Og når det så er sagt, så har jeg faktisk helt fjernet sukker fra opskriften. Jeg syntes, at dadlerne gav sødme nok, og ellers kan du hælde lidt mørk sirup over, som jeg har vist på billedet. Men så er den selvfølgelig ikke så let at have med på farten. Jeg justerede også på flere af målene og brugte som sagt dadler (i stedet for rosiner).
Morgenmadsmuffins med dadler
2 stk.
30 g smeltet smør eller ½ dl rapsolie
1 æg
½ tsk bagepulver
1½ dl hvedemel
1 spsk vand
lidt salt
2 tsk kanel
½ tsk muskatnød
ca. 80 g bløde, saftige dadler, skåret i små tern
Pisk olie/smør, æg og vand sammen. Pisk bagepulver, salt, muskatnød og kanel i og pisk eller rør melet i, til dejen er ensartet. Vend dadelstykkerne i. Pensl to metalmuffinforme med lidt smør eller olie og hæld dejen i.
Bag dine morgenmadsmuffins ved 180 grader i 18-20 minutter. Lad dem køle lidt af, inden du vipper dem ud af formene.
Note: Fyldige og mættende muffins med fin smag af kanel. Det er som sagt helt med vilje, at de ikke er voldsomt søde, for det er jeg ikke til om morgenen, men du kan naturligvis putte lidt sukker i, hvis du har lyst – eller hælde lidt sirup eller honning over, inden du spiser den. Fint lille eksperiment i anledning af månedens benspænd.