Halloween-muffins med æbler, kanel og dadler

æblemuffins, muffins, kage, dessert, Halloween, mælk, kærnemælk, æg, fuldkornshvedemel, hvedemel, rørsukker, bagepulver, kanel, æbler, dadler, flødeostcreme, smør, flødeost naturel, flormelis, kanel, vaniljesukker, vanilje, orange pastafarveVores søndagsgæster blev udsat for ovenstående påfund om eftermiddagen – nemlig en omgang Halloween-muffins med alt godt fra gemmerne. Det betød blandt andet, at jeg fik eksperimenteret med at putte dadler i kagerne, da jeg lige havde otte tilbage i pakken – og det fungerede rigtig godt! Da Halloween nærmer sig med hastige skridt, blev kagerne selvfølgelig også pyntet derefter – med orangefarvet flødeostecreme og sort sukker.

Halloween-muffins med æble, kanel og dadler
16 stk.

1½ dl letmælk
1 dl kærnemælk
40 g smeltet smør
1 æg
100 g fuldkornshvedemel (kan evt. opblødes i letmælken i fem minutters tid)
200 g hvedemel
120 g rørsukker
3 tsk bagepulver
lidt salt
2 tsk kanel
2 æbler skåret i små tern
8 dadler skåret i små tern

Creme:
70 g blødt smør
200 g flødeost naturel
ca. 150-200 g flormelis
1-2 tsk kanel
lidt vaniljesukker
orange pastafarve

Pisk let- og kærnemælk, æg og smør godt sammen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og rør det i mælkeblandingen. Vend æble- og dadeltern i dejen og fordel den i muffinforme (fyld dem kun mellem halvt og tre-fjerdedele op). Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – tjek dem evt. med en lille træpind. Lad dem køle af, inden du pisker ingredienserne til cremen sammen og smører den på de små Halloween-muffins.

Note: Selvom der er fuldkornsmel i disse Halloween-muffins, føltes de ikke tunge – og så er kombinationen af æbler og kanel jo altid et hit, så de blev godt modtaget.

32 thoughts on “Halloween-muffins med æbler, kanel og dadler

    • Ja, de sneg sig lige ind – og så kan jeg passende købe en ny pakke, for nu nærmer julen sig, og så skal der altså dadler på bordet 🙂

    • Takker! Jeg havde først tænkt på at lave swirls oven på hver muffin, men så havde gæsterne nok ikke turde spise mere end én hver pga. kalorierne – og så ville jeg hellere smøre lidt mindre på og få dem til at spise flere, hæhæ 😉

    • Orange er ellers ikke min favoritfarve, men det hører sig til her i efteråret, hvor naturen går helt amok med farvepaletten – og græskar skal bare være oraaaange 🙂

      Mange tak for rosen!

  1. Æble og kanel er nemlig altid en fantastisk kombi – det kan nærmest ikke gå galt!

    Og sikke fine muffins – jeg er også ret fristet af alle de fine halloween-opskrifter rundt omkring, men det virker måske lidt som fråds at købe en masse kagepynt, som jeg måske kommer til at bruge én gang 😉

    Forresten – har du spottet græskarmos på dåse nogle steder i Roskilde eller omegn? Jeg synes stort set alle amerikanske blogs bruger det lige for tiden, men mindes ikke selv at have set det før… ?

    • Nu kom jeg godt nok til at give de sidste muffins til gæsterne, da de skulle hjem, meeen vi må finde en ordning 😀

    • Det er helt i orden med mig! Tror jeg skal lave gullasch igen i løbet af vinteren – det er en god, solid vinterret 🙂

  2. Øj øj – hvor er de smukke. Jeg har lidt figner, tørrede, vil prøve med dem. Sort sukker? Jeg må på jagt efter de flotte forme:-)
    Dit benspænd for denne måned er spændende – jeg elsker simremad – som oftes smager de bedst dagen efter. Er ellers ikke så meget for samme mad i 2 dage – disse retter er dog en undtagelse.
    Mange hilsner
    Charlotte

    • Jeg tror, jeg købte dem hos en af kagebutikkerne sidste år 🙂
      Har det på samme måde – simremad er også et hit her i huset, og det kan jo varieres temmelig meget! Fik en sød variant her til aften, da jeg spiste ude, og det var ret interessant, da jeg sjældent søder simreretterne så meget som denne. Men godt smagte det nu 🙂

  3. De lyder rigtig lækre!! Har lige købt et kilo lækre bløde Medjoul dadler. Ellers er det bare at fryse nogen af de friske lækkert!!!! Alle de lækre retter du har fået lavet siden sidste besøg♥ Knus

    • Jeg kan forestille mig, at du kan få fat i virkelig gode dadler dernede! Kan være jeg skal kigge efter dadler hos et par af de lokale tyrkiske butikker – de må have flere gode typer på lager 🙂

  4. Halløj 🙂
    To ting: for det første ser kagerne uhyre lækre ud! ;0) Elsker såvel dadler som æbler, så jeg må hellere afprøve opskriften snarest!!!
    Den anden er blot, at jeg har startet mad-stafetten op, og du hører nærmere, når din tur kommer 🙂

    Kh Nina/kunster på køkkenbordet

  5. Eeejh Piske – hvor er de altså bare flotte. Jeg er også gået i total halloween mode. Jeg tror, at vi begge må have et benspænd i hele okt. måned næste år der hedder halloween 😉

    • De vakte også glæde hos gæsterne – faktisk mere end jeg havde forventet, så det var godt, jeg havde lavet så mange, at de også kunne få lidt med hjem 😀

  6. Pingback: Æbler, æbler, æbler! | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Æbler, æbler, æbler! | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Julemuffins og kirsebær-chokoladekage - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *