Halloween-muffins med æbler, kanel og dadler

Halloween-muffins med æbler, kanel og dadler

Vores søndagsgæster blev udsat for ovenstående påfund om eftermiddagen – nemlig en omgang Halloween-muffins med alt godt fra gemmerne. Det betød blandt andet, at jeg fik eksperimenteret med at putte dadler i kagerne, da jeg lige havde otte tilbage i pakken – og det fungerede rigtig godt! Da Halloween nærmer sig med hastige skridt, blev kagerne selvfølgelig også pyntet derefter – med orangefarvet flødeostecreme og sort sukker.

Halloween-muffins med æble, kanel og dadler

16 stk.

1½ dl letmælk
1 dl kærnemælk
40 g smeltet smør
1 æg
100 g fuldkornshvedemel (kan evt. opblødes i letmælken i fem minutters tid)
200 g hvedemel
120 g rørsukker
3 tsk bagepulver
lidt salt
2 tsk kanel
2 æbler skåret i små tern
8 dadler skåret i små tern

Creme:
70 g blødt smør
200 g flødeost naturel
ca. 150-200 g flormelis
1-2 tsk kanel
lidt vaniljesukker
orange pastafarve

Pisk let- og kærnemælk, æg og smør godt sammen. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og rør det i mælkeblandingen. Vend æble- og dadeltern i dejen og fordel den i muffinforme (fyld dem kun mellem halvt og tre-fjerdedele op). Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter – tjek dem evt. med en lille træpind. Lad dem køle af, inden du pisker ingredienserne til cremen sammen og smører den på de små Halloween-muffins.

Note: Selvom der er fuldkornsmel i disse Halloween-muffins, føltes de ikke tunge – og så er kombinationen af æbler og kanel jo altid et hit, så de blev godt modtaget.



32 thoughts on “Halloween-muffins med æbler, kanel og dadler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.