red velvet cake, kage, dessert, hvedemel, sukker, bagepulver, rapsolie, kærnemælk, æg, rød pastafarve, hvidvinseddike, kakaopulver, vaniljesukker, flødeostcreme, flødeost, smør, vanilje, flormelis, citronerVi besøgte et vennepar i går, som vi jævnligt spiller brætspil med. Der bliver altid diskuteret politik, når vi mødes med venneparret, og selvom vi ikke rigtig er enige, foregår det altid på en sober måde med et glimt i øjet. Da vi for halvanden måned siden aftalte, at jeg skulle medbringe kage, lovede jeg samtidig, at den ville afspejle valgresultatet. Derfor var det meget naturligt at vælge en red velvet cake, da stemmerne var talt op. At kagen så endte med at blive mere rød, end regeringen pt. er – ja, det er så en anden sag.

Jeg hentede inspiration hos den amerikanske side Food Network, hvor jeg så en opskrift på red velvet cupcakes. Jeg valgte dog at bage dem i et hjerteformet tærtefad, så det blev én stor red velvet cake. Jeg pillede samtidig lidt ved målene og tilsatte blandt andet revet citronskal til cremen, så den fik lov til at smage af mere – red velvet cake er nemlig ikke den mest spændende kage sådan smagsmæssigt set, så det er en god idé at gøre mere ud af cremen.

Red velvet cake
8-10 personer

300-350 g hvedemel
220 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 dl rapsolie
1½ dl kærnemælk
2 æg
rød pastafarve (kan købes hos kagebutikker)
1 tsk hvidvinseddike
1-2 spsk kakaopulver
2 tsk vaniljesukker

Creme:
400 g flødeost
50 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
300 g flormelis
revet skal fra en ½-1 øko-citron

Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt, vaniljesukker og kakaopulver grundigt i en skål. I en anden skål pisker du kærnemælk, rapsolie, æg, hvidvinseddike og rød farve (tilsæt farven lidt af gangen, så du selv kan justere farveintensiteten) sammen med en elpisker. Derefter tilsætter du stille og roligt lidt af melblandingen under fortsat piskning, indtil al melet er tilsat.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt form og bag det ved 200 grader i ca. 18-20 minutter. Stik i midten af kagen med en lille træpind for at teste, om den er gennembagt. Vip kagen ud af formen, smør den igen og hæld resten af dejen op i den, og bag den på samme måde. Når begge kagehalvdele er afkølet, pisker du cremen sammen (tilsæt evt. mere flormelis, hvis du vil have den endnu sødere) og bruger den både som fyld mellem de to kagehalvdele samt til at smøre på overfladen af din red velvet cake.

Note: Red velvet cake er som sagt en kage, der mest laves for udseendets skyld, for selve kagedejen er ikke specielt interessant. Til gengæld hjælper en god creme på det, så sørg endelig for at smage cremen til, så den passer til dine ønsker mht. vaniljesmag, sødme og syrlighed.