Red velvet cake

Red velvet cake

Vi besøgte et vennepar i går, som vi jævnligt spiller brætspil med. Der bliver altid diskuteret politik, når vi mødes med venneparret, og selvom vi ikke rigtig er enige, foregår det altid på en sober måde med et glimt i øjet. Da vi for halvanden måned siden aftalte, at jeg skulle medbringe kage, lovede jeg samtidig, at den ville afspejle valgresultatet. Derfor var det meget naturligt at vælge en red velvet cake, da stemmerne var talt op. At kagen så endte med at blive mere rød, end regeringen pt. er – ja, det er så en anden sag.

Jeg hentede inspiration hos den amerikanske side Food Network, hvor jeg så en opskrift på red velvet cupcakes. Jeg valgte dog at bage dem i et hjerteformet tærtefad, så det blev én stor red velvet cake. Jeg pillede samtidig lidt ved målene og tilsatte blandt andet revet citronskal til cremen, så den fik lov til at smage af mere – red velvet cake er nemlig ikke den mest spændende kage sådan smagsmæssigt set, så det er en god idé at gøre mere ud af cremen.

Red velvet cake

8-10 personer

300-350 g hvedemel
220 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 dl rapsolie
1½ dl kærnemælk
2 æg
rød pastafarve (kan købes hos kagebutikker)
1 tsk hvidvinseddike
1-2 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljepulver

Creme:
400 g flødeost
50 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
300 g flormelis
revet skal fra en ½-1 øko-citron

Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt, vaniljepulver og kakaopulver grundigt i en skål. I en anden skål pisker du kærnemælk, rapsolie, æg, hvidvinseddike og rød farve (tilsæt farven lidt af gangen, så du selv kan justere farveintensiteten) sammen med en elpisker. Derefter tilsætter du stille og roligt lidt af melblandingen under fortsat piskning, indtil al melet er tilsat.

red velvet cake, kage, dessert, hvedemel, sukker, bagepulver, rapsolie, kærnemælk, æg, rød pastafarve, hvidvinseddike, kakaopulver, vaniljesukker, flødeostcreme, flødeost, smør, vanilje, flormelis, citroner

Hæld halvdelen af dejen i en smurt form og bag det ved 200 grader i ca. 18-20 minutter. Stik i midten af kagen med en lille træpind for at teste, om den er gennembagt.

red velvet cake, kage, dessert, hvedemel, sukker, bagepulver, rapsolie, kærnemælk, æg, rød pastafarve, hvidvinseddike, kakaopulver, vaniljesukker, flødeostcreme, flødeost, smør, vanilje, flormelis, citroner

Vip kagen ud af formen, smør den igen og hæld resten af dejen op i den, og bag den på samme måde. Når begge kagehalvdele er afkølet, pisker du cremen sammen (tilsæt evt. mere flormelis, hvis du vil have den endnu sødere) og bruger den både som fyld mellem de to kagehalvdele samt til at smøre på overfladen af din red velvet cake.

Note: Red velvet cake er som sagt en kage, der mest laves for udseendets skyld, for selve kagedejen er ikke specielt interessant. Til gengæld hjælper en god creme på det, så sørg endelig for at smage cremen til, så den passer til dine ønsker mht. vaniljesmag, sødme og syrlighed.42 thoughts on “Red velvet cake”

 • Åhhhh, Piskedusk – det er jo næsten min yndlingskage. Jeg ved nu ikke om jeg syntes at den er kedelig i smagen – har kun smagt Sifs og vi ved jo begge hvordan hendes bagværk er 😉

  Hvis du har en rest af kagen kan du lave de vildeste røde trøfler (eller hedder de romkugler på dine kanter?) – bare kør den i sammen med creme og det hele. Og send halvdelen i en pose, tak 😀

  • Jeg prøvede hendes version til min fødselsdag, men den blev desværre mere brun end rød – og også der var det ikke selve kagen men cremen, der var bedst.

   Det hedder romkugler, hvis der også kommer mørk rom i – kan godt huske de True Blood-trøfler, som I fik for et par år siden 😉

 • Jeg synes at det er rigtigt at der ikke er så meget smag i selve kagen, det er jo mest farven der er så skøn – men frostingen er det hele værd 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Altså den farve – den er jo bare helt fantastisk – og en smule fordækt, for det er jo sjældent, at man ellers får kage, der er så kraftigt farvet 🙂

 • Smuk kage! Smagen bliver god hvis en del af melet erstattes af kakao 🙂
  Malou Klidmoster jeg kan se at Sif også bruger kakao 😉
  Jeg laver en lidt anden variant med mere kakao (surprise) og den smager skønt 😉
  *Stine

   • Jeg har netop prøvet en udgave med mere kakao i, men hvor den blev for brun, så denne gang gik jeg bevidst efter en opskrift med mindre kakao i, så jeg var sikker på at få den knaldrøde farve, som er så forførende 🙂

    Tror dog, jeg skal lege videre med denne opskrift på et tidspunkt. Har et par ideer til nye varianter.

 • Den Line laver er mega god, især fordi hun laver sån en kogt vaniljefrosting til:)
  Din kage ser sååå lækker ud, får så meget lyst til kage lige nu!

  • Jeg har ikke prøvet kogt vaniljefrosting – kan du ikke få hende til at sende en smagsprøve? 😉

  • Den er i hvert fald rigtig sjov at smide på bordet – folk kigger lige en ekstra gang, fordi den er så farvestrålende 🙂

 • Det er nu en super fed farve.. Hvor meget gelefarve skal der ca i, for at få den farve ?Har ikke prøvet at indfarve “dej” på den måde ..

  Hyggehygge
  Marianne

  • Jeg tror, jeg brugte en lille tsk farve på det – måske lidt mindre, da jeg gjorde det over et par omgange.

  • Det er nemlig en rigtig festkage, og jeg tror, at værtsparret var ganske tilfredse med, at vi efterlod resten hos dem, så de kunne smovse resterne i dag 😀

 • Skøn og fræk farve – jeg har gemt op til flere opskrifter på denne kage som jeg ikke har fået prøvet endnu, men jeg vil huske det med at frostingen er vigtig for smagen, hvis jeg kommer så langt.

  • Håber du får prøvet den på et tidspunkt – vil gerne høre, hvilke erfaringer du gør dig med kagen 🙂

 • Ja, den er helt bestemt rødere end regeringen er pt. Måske du skulle sende en ind til Statsministeriet for at få den på ret kurs 😉
  Festlig flot er den i hvert fald – og jeg eeelsker cream cheese topping – og så er rød oven i købet min yndlingsfarve (ikke bare politisk!).
  Dem må prøves 😀

 • Smuk smuk kage. Du har fået den røde farve så flot. Jeg har endnu ikke prøvet at bage ( eller smage ) red velvet kagen, nok fordi mange siger at den er ret tam i smagen. Men smuk det er den altså.

 • Ej hvor ser den fin ud. Det er sjovt, men når jeg har lavet red velvet cupcakes er det dejen fremfor frostingen som jeg har været vild med. Men vil helt sikkert prøve denne engang 🙂

  Og så bliver jeg selvfølgelig meget nysgerrig efter at høre hvad I købte i Fantask til 30%?! 🙂

  • Vi fik købt lidt nørdeting – gemalen købte lidt Warhammer-grej og en rollespilsbog, mens jeg købte et par brætspil – Gears of War og Orcs vs. Elves. Det var fristende at købe mere, men der skal jo også være lidt til juleønskesedlen 😀

 • Jeg kommer lidt kanel, stødt ingefær og kardemomme i dejen, så bliver kagen lidt ala en krydderkage og der passer creme cheese frosting rigtig godt til 🙂

 • Øv, det var altså ikke nogen succes 🙁
  Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke for at være sikker på at gøre det hele rigtigt, men min kage endte med at være en kedelig lyserød farve. Den var knastør, og jeg havde endda givet den mindre tid end angivet .. Jeg ved virkelig ikke hvor det har kunnet gå galt.

  • Hm… har du brugt rød pastafarve? (den slags, man bruger til at farve fondant med – den købes i kagedekorationsbutikker). Den taber ikke lige så meget farve i bagning som frugtfarve.

   Dernæst kan du have bagt den i en for stor form i forhold til dejmængden. Jeg bagte denne kage i en hjerteform, som har lidt spøjse dimensioner, men dejmængden er til en rund form på 23-24 cm.

   Håber du har mere held med det næste gang 🙂

  • Teoretisk set ja, men jeg synes, det ville være synd. For det første er kagen ret sød i forvejen, så med et lag fondant ville den blive ret tung og sød. Så kunne du selvfølgelig skære ned på cremen, men da det smagsmæssigt er det mest interessante ved kagen, så vil jeg ikke anbefale det. For det andet synes jeg, at den er ret pæn i sin enkle rød/hvide-stil, så jeg vil hellere anbefale dig at pynte direkte oven på cremen, og da den er hvid, er der jo mange muligheder 🙂

 • Jeg fryser tit mine lagkagebunde ned til den dag hvor kagen skal ligges sammen. Jeg har ikke prøvet med Red Velvet og vil derfor spørge om du tror de holder sig lige så lækre ved en nedfrysning? Står nemlig og skal lave 4 forskellige kager til en 18 års fødselsdag og de skal ALLE dekoreres forskelligt med fondant mm, så det gælder for mig om at lave så meget i forvejen som muligt og derfor ville jeg rigtig gerne bage alle bundene og fryse dem ned. Men er i tvivl om red Velvet forbliver frisk :)?

  • Bundene er rimelig saftige, og det kan de selvfølgelig godt miste lidt af, når de bliver frosset ned, men jeg tror godt, at de stadig vil være fine efter en nedfrysning. Alternativt kan du dryppe bundene med lidt frugtsaft eller likør, hvis du synes, de er for tørre efter optøningen.

 • Jeg har lige lavet denne kage til min fødselsdag, men forstår slet ikke du skriver at der skal 500 g. mel i. Det var ALT for meget og gik desværre meget ud over både konsistens og smag. Efter at have kigget andre opskrifter igennem, vil jeg sige der hellere skulle 250-270 g. mel i. Ved ikke om du vil rette det i opskriften, ellers vil jeg bare lige sige det videre til andre der evt vil bruge opskriften 🙂 creme cheesen er til gengæld lige i skabet, så hvis melmængden blev justeret er dette garanteret en rigtig god opskrift.

  • Hov, du har ret – det var lige lovlig meget mel. Der skulle stå 300 g, så det er hermed rettet. Og ja, flødeostecremen er det bedste ved red velvet cakes 🙂

 • Er der nogen der har prøvet at vende flødeskum i flødeostecremen? tænker det kunne være lækkert, og gøre den lidt mere luftig.
  Kunne man give lidt mere smag ved at tilsætte lidt mandelessens i kagedejen?

 • Hej.

  Hvis dejen skal laves som cupcakes hvor længe vil de så skulle ha? 12 min? Mvh Catharina

  • Det er et meget godt bud – prøv evt. at stikke i en af kagerne med en træpind, når der er gået ca. 10 minutter for at tjekke, om den er ved at være færdigbagt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *