Death Velvet Cake

death velvet cake, hvedemel, kakaopulver, chokolade, æg, rørsukker, maltmel, flødeost, smør, dessert, kage, chokoladekageHalloween er en glimrende anledning til at bage sjove, skøre og skrækkelige kager, så jeg tænkte, at det var på tide at lave en Death Velvet Cake!

Jeg faldt for nylig over billeder af sorte Halloweenkager, og det koncept kunne jeg selvfølgelig ikke stå for. Desværre havde jeg ikke så megen sort farve på lager, så kagen blev ikke 100% sort, meeen den fik dog en dejlig mørk farve.

Jeg tog udgangspunkt i en heftig chokoladekage, jeg tidligere har blogget om, hvor jeg tilføjede maltmel og sort farve, og så brugte jeg flødeostecremen fra en klassisk Red Velvet Cake – bare i orange farve denne gang. En Death Velvet Cake kan dog også være flot med lilla eller rød flødeostecreme.

Jeg fik lavet lige lovlig lidt flødeostecreme i forhold til min oprindelige plan for at pynte kagen, så den blev lidt mere simpel end først planlagt. Det viste sig dog at være godt i sidste ende, da togturen blev lidt mere bøvlet end planlagt, og kagen derfor fik en lidt hård medfart. I nedenstående udgave har jeg dog opjusteret mængderne i flødeostecremen, så den passer bedre til den mængde, jeg mener, der bør være.

Death Velvet Cake
20-24 personer

6 æg
600 g rørsukker
250 g hvedemel
150 g kakaopulver
300 smeltet smør
½ dl mørkt maltmel
150 g finthakket mørk chokolade
Mindst 2 tsk sort pastafarve

Flødeostecreme:
600 g flødeost (ikke light)
150 g blødt smør
3 tsk vaniljepulver
450 g flormelis
Pastafarve i enten orange, lilla eller rød

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Rør smørret i og tilsæt derefter kakaopulver, maltmel og hvedemel. Vend chokoladen i dejen og tilsæt farve. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 26 cm og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter ved 170 grader. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tynd træpind i midten. Kagen skal være gennembagt, men stadig let fugtig og svampet.

Sørg for at køle kagen helt af, inden du deler den i tre dele. Vær forsigtig – kagen er lidt mere porøs end ved almindelige lagkagebunde. Alternativt kan du vælge kun at dele den i to dele, men så behøver du ikke nær så megen flødeostecreme.

Pisk flødeostecremen sammen og farv den med konditorfarve. Læg din Death Velvet Cake sammen med flødeostecreme imellem bundene. Pynt derefter kagen med spindelvæv lavet med glasur – eller hvad du nu har lyst til.

Note: Death Velvet Cake lever fuldt op til sit navn – det er en chokoladekage, der er forførende lækker men slår sindssygt hårdt, så udtrykket ‘death by chocolate’ er meget passende i denne sammenhæng! 

death velvet cake, hvedemel, kakaopulver, chokolade, æg, rørsukker, maltmel, flødeost, smør, dessert, kage, chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *