Jordbær-tomat kompot

Jordbær-tomat kompot

Jordbær-tomat kombinationen er ikke lige den første, man tænker på, når man overvejer sommerdesserter, men den kan ellers noget! Jeg så kombinationen for en række år siden i et madblad og fik nu endelig leget videre med ideen.

De søde jordbær og de syrlige tomater fungerer godt sammen og i særdeleshed, hvis du kombinerer kompotten med en sød hvid chokolademousse. Jeg tog selvfølgelig udgangspunkt i denne opskrift.

Jordbær-tomat kompot med hvid chokolade

3 personer

Jordbær-tomat kompot:
120 g jordbær
70 g cocktailtomater
1 spsk rørsukker
1 spsk citronsaft

Hvid chokolademousse:
100 g god hvid chokolade – jeg bruger Ivory fra Valhrona
2 æggehvider
1 dl fløde
½ tsk fintreven skal fra øko-citron

Skyl jordbær og tomater og hak dem i mindre stykker. Varm dem op i en kasserolle sammen med rørsukker og citronsaft. Lad det simre, indtil tomaterne er bløde. Afkøl kompotten.

Hak chokoladen og smelt den over et vandbad eller i en mikrobølgeovn ved lav varme. Pisk æggehviderne helt stive og vend chokoladen i. Tilsæt citronskal. Pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtigt i chokolademassen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem i køleskabet i et par timer.

Når du vil servere desserten, fordeler du blot din jordbær-tomat kompot over chokolademoussen.

Note: Gemalen var lidt skeptisk, da han hørte, hvad desserten stod på, men den overraskede positivt. Den lette syrlighed, som tomaterne giver til kompotten, klæder chokolademoussen utrolig godt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.