Jordbær-pirogger
Disse jordbær-pirogger så jeg i et blad for en række år siden, og her mens det stadig er muligt at få fat i danske jordbær, så var det tid til at afprøve konceptet. De er bedst, når de er nybagte og sprøde, og så kan fyldet selvfølgelig varieres. Jeg synes, at mynten giver en dejlig frisk smag til desserten, men du kan også vælge at røre vanilje og lidt citronskal i stedet for.
Jordbær-pirogger
4 stk
2 stykker butterdej (dem fra frost)
lidt flormelis til udrulning
100 g ricotta
½ dl flormelis
ca. 50 g jordbær, skåret i tynde skiver
1 spsk mynte, friskhakket
1 æg, pisket
Derudover:
flødeskum
evt. flormelis til pynt
Drys køkkenbordet med lidt flormelis. Rul butterdejen ud, så den bliver næsten dobbelt så stor. Halvér stykkerne. Rør ricotta, flormelis og mynte sammen og læg en klat creme på den ene halvdel af hvert butterdejsstykke. Top med jordbær. Fugt kanten af hvert butterdejstykke med lidt æg og læg dem sammen. Tryk kanten sammen med en gaffel og pens dine jordbær-pirogger med æg.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Drys dem evt. med flormelis, inden du serverer dem lune sammen med flormelis.
Note: Sprøde, søde og friske på samme tid. Jeg synes, at disse jordbær-pirogger smager bedst sammen med flødeskum, men du kan naturligvis også sagtens servere dem sammen med vaniljeis eller bare, som de er.
En anden god ting ved denne ret er, at så er der butterdejsplader i overskud, og det er altid en god undskyldning for at lave hjemmelavede tarteletter – for eksempel med laksefyld eller svampestuvning.
Handpies 🙂
Yeah 🙂